Prijava / Registracija
Još nemate profil? Registrujte se besplatno, i ostvarite mnoge pogodnosti koje Vam pruža mojDoktor.ba

Stomatološka ordinacija KENZZO

mojdoktor.ba     Rubrika     Zdravstvene ustanove   Stomatološka ordinacija KENZZO

Stomatološka ordinacija KENZZO

+387 61 916 917

Radno vrijeme

Ponedeljak - Subota

15:00 - 20:00

Ocjena

stručnost
cijena
ljubaznost

Foto galerija

Rječnik medicinskih pojmova

Rječnik medicinskih pojmova Često korišteni pojmovi u medicini.
saznaj više

Priručnik Bolesti

Priručnik Bolesti Sve o bolestima, njihovim simptomima i naćinu liječenja.
saznaj više

Interpretacija lab. nalaza

Interpretacija laboratorijskih nalaza Detaljan opis nekog sastojka krvi.
saznaj više

Mr. Pacient

Mr. Pacient Ne znate u kojoj oblasti tražiti doktora, tražite prema simptomima.
saznaj više

Korisni dokumenti

Korisni dokumenti saznaj više

O nama

Stomatološka ordinacija KENZZO osnovana je u januaru 2011. Tokom rada stekli smo ogromna i dragocjena iskustva, uslužili stotine pacijenata i zajedno s njima dijelili njihovo zadovoljstvo i srecu postignutim rezultatima. Pored individualnog pristupa pacijentu i bezbolnog tretmana s modernom dijagnostikom koriste se najkvalitetniji materijali svjetskih priznatih firmi.

Besplatan pregled zuba i usne šupljine

Iskoristite priliku i u ugodnom ambijentu napravite BESPLATAN pregled zuba sebi i svojim najmladima.

SA VAMA SMO UVIJEK I PO POTREBI

Usluge / Djelatnosti

Prevencija i profilaksa

Profilaksa, kao pojam, predstavlja odredene zdravstvene mjere u sprecavanju nastanka oboljenja. U stomatologiji profilaksa podrazumijeva stalnu kucnu higijenu zuba i usne šupljine, redovne odlaske stomatologu, dva puta godišnje, te korištenje usluge profesionalnog cišcenja zuba.

Profilaksa je od velikog znacaja, kako za one najmlade, tako i za odrasle pacijente. U uslugama profilakse koje možete pronaci u stomatološkoj ordinaciji KENZZO su postupci:

Edukacija o zubnoj higijeni: Koja je vec u ranoj dobi vrlo bitna za ocuvanje zdravlja i lijepog izgleda zuba
Profesionalno cišcenje zuba: Uklanjanje zubnog kamenca, pigmentacije, poliranje specijalnim pastama te pjeskarenje mineralnom solju. Poliranje zuba je kao završni proces profesionalnog cišcenja prevencija za buduce tvrdokorne naslage.


Profilaksa umanjuje mogucnost nastanka karijesa i parodontnih bolesti.

 

 

Endodoncija

To je grana stomatologije koja se bavi svim postupcima lijecenja zuba tj. Zbrinjavanje svih onih komplikacija koje su "došle" kao posljedica upale živca iz unutrašnjosti (pulpe) zuba. Uglavnom takve upale nastaju kao posljedica dugo nezbrinutog karijesa koji s vremenom napreduje do pulpe i inficira pulpu, koja pocinje tada reagirati putem boli koja je ujedno i jedini moguci odgovor oboljelog zuba.

Pod endodontskim tretmanom podrazumijevamo upravo onaj zahvat kada je zbog nesaniranog karijesa zubna pulpa (živac) vec toliko upaljena da je došlo do odumiranja i raspadanja tog tkiva unutar zuba. Tada uglavnom pristupamo vadenju živca iz zuba i korijenskih kanala. Zahvatom spašavamo zub od vadenja ali ga i trajno ostavljamo bez živca tj. takav zub postaje umrtvljen zub (devitaliziran) no još uvijek jako dugo funkcionalan pod uvijetom da su korijenski kanali dobro napunjeni i prethodno temeljito ocišceni.

Zahvat se isto tako izvodi pod kontrolom malih kompjutorskih rendgen snimaka (rvg) ali i malog specijalnog aparata za odredvanje dužine korijenskog kanala (locator) . Napominjemo da je endodoncija ujedno i najkompliciranija grana stomatologije upravo zbog mikronske preciznosti u jako uskom podrucju kao što je to unutrašnjost zuba i korijenskih kanala u njemu.

Konzervativna stomatologija

Konzervativna stomatologija je grana stomatologije koja rješava probleme zubi oštecenih karijesom ili traumom. Lijecenje zubnog korijena (endodoncija) i rekonstruiranje izgubljenog dijela zuba plombom (ispunom) osnovni su tretmani konzervativne stomatologije.

Plomba (ispun) je rekonstrukcija zuba u njegov prvobitni oblik i boju.Razvoj materijala u suvremenoj stomatologiji omogucava rekonstrukciju zuba uz izuzetno estetsku komponentu, a pri tome zadržavamo kvalitetu i dugotrajnost plombi. Bijele plombe danas više nisu luksuz nego osnova za bazno nadoknadivanje dijela zuba koji nedostaje. U slucaju kada fali veci dio zubne krune, opcija može biti inlay kao oblik laboratorijske plombe. Krunica od metal keramike, cirkon keramike ili press/prešane/bezmetalne keramike savjetuju se kao rješenje kod nedostatka gotovo cijele krune zuba ili promijenjene boje nakon endodoncije.


Doktori/Uposlenici


Dr. Mustagrudić FarukDoktor stomatologije

Mapa


Komentari

Zc2HY