Prijava / Registracija
Još nemate profil? Registrujte se besplatno, i ostvarite mnoge pogodnosti koje Vam pruža mojDoktor.ba

Prim.dr. Nedžad Šabić

Hirurg, spec. ortopedsko-traumatološke hirurgije

mojdoktor.ba     Rubrika     Doktori   Prim.dr. Nedžad Šabić
Prim.dr. Nedžad Šabić
Hirurg, spec. ortopedsko-traumatološke hirurgije

Ocjena

stručnost
cijena
ljubaznost

Kontak info

tel:
+387 32 44 22 00
fax:
+387 32 44 22 01

Biografija

Prim. Dr. Nedžad Šabić rođen u Volarima, Šipovo, Bosna i Hercegovina, gdje je završio i osnovno obrazovanje. Gimnaziju završava u Priboju i Medicinski fakultet na Univerzitetu u Sarajevu.

Kao doktor opće prakse radi tri godine u Šipovu, te od januara 1981. počeo sa radom u Centralnoj bolnici u Zenici gdje je počeo sa specijalizacijom ortopedije. Specijalizaciju je završio na Ortopedskoj klinici u Sarajevu februara 1985. Dio specializacije, šest mjeseci, proveo je na Prvoj Ortopedskoj klinici u Pragu, kod profesora Oldrih Cech-a i profesora dr. Vratislav Rybke-a te je i osvojio Czechslovakia stipendiju.

Nakon završetka specijalizacije 1985, proveo je dva mjeseca na ortopedskoj klinici «SOB Banjica» pod nadzrom profesora Radulović Branka, te odlazi oktobra 1986 u Milan da bi radio sa Prof. Renata Bombellia i Prof. Roberto Catanneo, te sa prof. Mauricio Catana jedan mjesec u Lecco.

Oktobra 1987. radio je u Kurgan-u  sa prof. Gavrila Avramović Ilizarov, te tokom 1990. godine je radio u Sheffield sa prof. Sale Michaels i Prof Bella.

Profesionalni angažman i odgovornost Prim Dr Nedžad Šabić prema radu i dostignućima dalo je veliki doprinos u proširenju i razvoju odjela  Ortopedije i traumatologije u Kantonalnoj Bolnici Zenica uvođenjem novih metoda liječenja i edukacije mlađeg kadra.

Prim. Dr. Nedžad Šabić se posebno ističe uvođenjem novih metoda liječenja, a posebno metodom spoljne fiksacije, te je i autor istoimene knjige.

Rezultati rada bili su prezentirani na profesionalnim sastancima, u zemlji i inozemstvu (Zenica, Sarajevo, Banja Luka, Tuzla, Zagreb, Dubrovnik, Rogoška Slatina, Ohrid, Belgrade, Prague, Shefield, Montreal, Amsterdam, Barcelona, Sidney, Rome, San Diego, Cavtat, Istanbul, St Petersburg, Kyoto, Marrakech, i dr). Učestvovao je u nekoliko internacionalnih kongresa Ortopedije i Traumatologije: SICOT-87 u Munich-u, SICOT-90 u MONTREAL-u, SICOT-96 u Amsterdam-u, SICOT-99 u Sydney-u, SICOT-2002 u San Diego-u, SICOT -2005 u Istanbul-u, SICOT 2007. u Marrakech, SICOT -2011 u Prague, SICOT-2012 u Dubai, I na zadnjih sedam je učestvovao kao aktivni član.

Aktivan član je SICOT-a od 2002, te je i član Internacionalnog Naučnog komiteta svijeta za vanjsku fiksaciju.

Od 2000 godine je član Organizing Committee of World ASAMI-a (Naučnog komiteta)
A aktivno je učestvovao Roma 2002, Istanbul 2004, Kyoto 2006, and Solun 2012.

Januara 2012, Prim Dr Nedžad Šabić dobio prestižnu nagradu “MEN OF THE YEAR 2011” od Američkog biografskog instituta.

Poštovani, morate biti registrovani korisnik da bi ste iskoristili ovu besplatnu pogodnost.

Za prijavu ili registraciju korsitite link "prijava/registracija" u vrhu stranice.