Prijava / Registracija
Još nemate profil? Registrujte se besplatno, i ostvarite mnoge pogodnosti koje Vam pruža mojDoktor.ba

Poliklinika VITALIS

mojdoktor.ba     Rubrika     Zdravstvene ustanove   Poliklinika VITALISPoliklinika VITALIS

Kardinala Stepinca bb MEPAS MALL (6. KAT), 88 000 Mostar
+387 (0)36 310 210
+387 (0)63 22 27 39
+387 (0)36 333 226

Radno vrijeme

Ponedeljak - Petak

08.00 - 20:00

Subota

08:00 - 13:00

Ocjena

stručnost
cijena
ljubaznost

Foto galerija

Prikaži sve fotografije

Rječnik medicinskih pojmova

Rječnik medicinskih pojmova Često korišteni pojmovi u medicini.
saznaj više

Priručnik Bolesti

Priručnik Bolesti Sve o bolestima, njihovim simptomima i naćinu liječenja.
saznaj više

Interpretacija lab. nalaza

Interpretacija laboratorijskih nalaza Detaljan opis nekog sastojka krvi.
saznaj više

Mr. Pacient

Mr. Pacient Ne znate u kojoj oblasti tražiti doktora, tražite prema simptomima.
saznaj više

Korisni dokumenti

Korisni dokumenti saznaj više

O nama

Brzi tehnološki napredak u medicini zahtjeva stalna ulaganja u znanje, stručna usavršavanja i medicinsku opremu, što je u puno slučajeva neizvedivo u velikim bolničkim centrima. Radi toga smo se odlučili pokrenuti POLIKLINIKU VITALIS koja će našim pacijentima ponuditi najkompetentnije specijalističke preglede i najmodernije dijagnostičke pretrage.

Suradnja i stalno usavršavanje

Jedna od velikih prednosti naše Poliklinike je izravna suradnja s kolegama na poznatim sveučilišnim bolnicama u Njemačkoj i Švicarskoj. Kod zahvata koji se ne izvode u BiH ili RH, našim pacijentima možemo organizirati liječenje na jednoj od stranih klinika s kojima imamo suradnju.

Najbolja kardiološka dijagnostika u regiji od Istre do Dubrovnika

Odlična povezanost Mostara s hrvatskim autoputom A1 čini našu Polikliniku lako dostupnom za stanovnike iz okolice Splita, Makarske i Ploča. Autoput završava u samoj blizini Međugorja od kojega Vas dijeli svega 30 km regionalne ceste do Mostara. POLIKLINIKA VITALIS se nalazi u samome centru grada, Dubrovačkoj ulici u blizini bivše zgrade ZAP-a.

Usluge / Djelatnosti

INTERNA MEDICINA

-osnovni specijalistički pregledi i kontrole

-Uključuje: anamnezu, detaljan razgovor sa pacijentom o zdravstvenom stanju, klinički pregled, mjerenje krvnog tlaka

EKG, određivanje i korigiranje faktora rizika za nastanak bolesti srca i malignih oboljenja, postavljanje dijagnoze i određivanje terapije, eventualno predlaganje dopunskih ispitivanja

Voditelj ordinacije: dr. Mate Galić

 

 • KARDIOLOGIJA

-Subspecijalistički pregled i kontrola

- Bavi se bolestima srca i njihovim liječenjem.

-Nudimo usluge iz kardiologije kao što su: ergometrija (nezaobilazna metoda ispitivanja u kardiologiji. Ova pretraga nam pruža važne informacije o preostalom fizičkom kapacitetu pacijenta i o subjektivnim tegobama u vrijeme i nakon opterećenja.), 24h holter tlaka i EKG (Upotrebljava se za cjelodnevno praćenje rada srca i/ili krvnog tlaka. Klijentu se postavlja mali aparat oko struka i pričvrste elektrode na prsa i klijent nastavlja sa svojim normalnim aktivnostima i navikama.),

-Transezofagijski ultrazvuk srca (tee) ili pregled srca kroz jednjak-TEE je neinvazivan način pregleda srca. Ovom metodom se dobivaju najpreciznije slike srca koje omogućuju točna mjerenja debljine srčanog mišića u različitim dijelovima srca kao i izgled i gibanje srčanih zalistaka. TEE nam također omogućava praćenje protoka srca kroz samo srce i velike krvne žile koje izlaze ili ulaze u srce.

Voditelj ordinacije: dr. Ivica Brizić

 

 • PULMOLOGIJA

-Subspecijalistički pregled i kontrola

-Pulmologija je grana medicine koja se bavi dijagnosticiranjem i liječenjem plućnih bolesti.

- dijagnostika i liječenje upala dišnog sustava (nosa, sinusa, ždrijela, bronha i pluća), dijagnostika i liječenje astme (alergološko testiranje, spirometrija i mjerenje koncentracije kisika u krvi), dijagnostika i liječenje kroničnog obstruktivnog bornhitisa (KOPB-pušači), terapija inhalacijama, pregledi i mišljenja.

Voditeljica ordinacije: Dr. Ljiljana Cupač

 

 • HEPATOGASTROENTEROLOGIJA

-Subspecijalistički pregled i kontola

-ultrazvučno dijagnosticiranje

-obavljamo zahvate: gastroskopije, kolonoskopije, rektoskopije i skidanje polipa sa ili bez anestezije. Uzimaju se PHD uzorci za patološku analizu.

-Gastroskopija, poznata još kao gornja endoskopija i ezofagogastroduodenoskopija (EGD), instrumentalni je postupak koji omogućuje liječniku detaljni pregled jednjaka, želuca i dvanaesnika uz pomoć savitljivog tankog endoskopa.

-Kolonoskopija je endoskopska metoda koja omogućuje liječniku pregled cijelog debelog crijeva, od najnižeg dijela, rektuma, pa sve do pripoja debelog i tankog crijeva, uključujući i završni dio tankog crijeva. Savitljiva glatka cijev s rasvjetom na vrhu, debljine od oko 12 mm, uvodi se kroz anus u debelo crijevo.

-Rektoskopija- Tom pretragom moguće je otkriti polipe u analnom kanalu, rektumu i dijelu sigmoidnog debelog crijeva, hemoroide i fisure, te promjene sluznice završnog debelog crijeva.

Voditelj ordinacije: Dr. Srđan Gornjaković

 

 • HEMATOLOGIJA

- Hematologija je znanost koja se bavi proučavanjem krvi. Ona se bavi proučavanjem staničnog dijela krvi, od nastanka u krvotvornim organima, preko funkcija i života u cirkulaciji i tkivima do propadanja ili utroška stanica tijekom obavljanja funkcija i organizmu.

-Uključuje: anamnezu, detaljan razgovor sa pacijentom, klinički pregled, određivanje i korigiranje faktora rizika za nastanak bolesti, postavljanje dijagnoze i određivanje terapije, eventualno predlaganje dopunskih ispitivanja

 

MEDICINA RADA & SISTEMATSKI PREGLEDI

-izdavanje liječničkih uvjerenja, obavljanje sistematskih pregleda i pregled letačkog osoblja

-LIJEČNIČKA UVJERENJA: za vozače svih kategorija motornih vozila, upis u srednje škole i fakultete, rad na poslovima koji su utvrđeni kao poslovi s posebnim uvjetima rada, rad u području izloženosti (rad s izvorima ionizirajućih zračenja), članove posade pomorskih brodova, brodica i jahti, članove posade brodova unutarnje plovidbe, članove lovačkih društava i slobodne lovce, čuvara i zaštitara u privatnoj zaštiti, privatnog detektiva

-SISTEMATSKI PREGLEDI: Pakete usluga za sistematske preglede radimo u dogovoru s poslodavcima ili na individualni zahtjev. Paketi se sastavljaju uz konzultacije s liječnikom medicine rada koji je odgovoran za provedbu i koordinaciju svih pregleda.

-OBAVLJANJE LIJEČNIČKIH PREGLEDA ZRAKOPLOVNOG OSOBLJA: letačko osoblje: piloti aviona, helikoptera, jedrilica, piloti motornih jedrilica, piloti zračnih brodova, balona, zrakoplovno sportskih jedrilica, padobranci, piloti parajedrilica, ovjesnih jedrilica, ultralakih jedrilica, navigatori, inženjeri leta

zrakoplovno tehničko osoblje: mehaničari, inženjeri i tehničari

zrakoplovno prometno osoblje

pomoćno zrakoplovno osoblje

osoblje nadležno za sigurnost zračnog prometa

osoblje kabinske posade zrakoplova: domaćice i domaćini zrakoplov

Voditelji ordinacije: dr. Juraj Marić, dr. Slaven Radoš

RADIOLOGIJA

-Obuhvaća snimanja: magnetnom rezonancom, 32-slojnim CT aparatom, mamografijom, rendgenom i ultrazvučnim aparatom. Uz snimanje u kratkom roku slijedi očitanje nalaza.

-Voditelji ordinacije: dr. Tihomir Jerković, dr. Ivana Soldo, dr. Miro Miljko, dr. Martina Zorić, dr. Gojko Bogdan

 

 • MAGNETNA REZONANCA

- Uređaj za magnetsku rezonanaciju MAGNETOM Essenza 1,5 T, danas je najsuvremeniji uređaj tog tipa na našem tržištu. Osnovna karakteristika uređaja za magnetsku rezonanciju jest da za dijagnostičko oslikavanje ne koristi rendgensko zračenje, a među dijagnostičkim metodama ima najveću kontrastnu rezoluciju.

-Magnetna rezonanca je neinvazivna i precizna dijagnostička metoda, koja daje konkretnu sliku o zdravlju pojedinih organa, organskih sustava, ali i o stanju čitavog organizma. Bezbolna je i potpuno neškodljiva za pacijente, pa se pregled može ponavljati više puta. Na osnovu rezultata određuje se dalji tijek liječenja i najefikasnija terapija.

- bez liste čekanja

- očitanje nalaza u roku od 48 sati

- snimanje bez zračenja uz minimalno trajanje snimanja.

- Osim toga na našem novom uređaju postoji i mogućnost screeninga cijelog tijela u jednom aktu što znači dijagnostiku cijelog tijela bez ionizirajućeg zračenja. Zbog jačine magnetskog polja sama pretraga je sada vremenski kraća u odnosu na uređaje slabijeg magnetskog polja. Bitno je napomenuti da sama priprema za pretragu ne postoji.

-Na aparatu se mogu obaviti snimanja kao što su:MRI glave, vratne kralježnice, torakalne kralježnice, lumbosakralne kralježnice, cijele kralježnice, orbita, abdomena, zdjelice, koljeno, rame, gležanj, šaka, stopalo, toraks, vrat, siz zglobova, enterografija, angiografija karotida, angiografija mozga, MRCP.

 

 • 32-SLOJNI CT UREĐAJ

-Nova CT tehnologija nam omogućava snimanje 32 presjeke slike vašeg tijela u jednoj dozi zračenja. Za dobivanje slika vrhunske kvalitete je zadužena digitalna tehnologija koja se kombinira s kontrastnim sredstvom koje se prije snimanja može dati u obliku kratke infuzije. Glavna odlika ove tehnologije je  minimalna doza zračenja.

-PRETRAGE KOJE OBAVLJAMO: CT mozga, vratne kralježnice, torakalne kralježnice, lumbosakralne kralježnice, orbita, toraksa, abdomena, zdjelice, rame, šaka, gležanj, stopalo, nadlaktica, podlaktica, nadkoljenica, sinusi, vrat

- urografija, denzitometrija, angiografija (mozga, abdominalne aorte, torakalne aorte, donjih i gornjih ekstremiteta)

-Denzitometrija je najvažnija pretraga u procjeni zdravlja kostiju. Naša radiološka dijagnostika nudi Vam denzitometrijska qCT snimanja koja su se dokazala boljim i preciznijim nego li standarda snimanja DEXA metodom.

-očitanje snimaka u roku od 48 sati

 

 • DIGITALNA MAMOGRAFIJA

- Tehnologija nam dopušta otkrivanje i najmanjih promjena u tkivu dojke, čak i ispod jednog milimetra. Strah od zračenja je u potpunosti neopravdan jer su doze zračenja po pregledu minimalne.

-snimke dobivate u digitalnom obliku, sa očitanjem snimaka

 

 • DIGITALNI RENDGEN

- funkcionalna i standardna rendgenska obrada svih dijelova tijela

- sve vrste snimanja

- digitalizirani snimci

-Rendgen je medicinski uređaj koji omogućava doktorima i naučnicima da vide kosti i druge strukture ljudskog tijela. Koristi se u početnoj dijagnostici koštano-zglobnog sustava, oboljenja pluća i srca, bubrega i urinarnog sustava.

 

 • ULTRAZVUČNA DIJAGNOSTIKA

- Ultrazvuk je neinvazivna medicinska dijagnostička metoda.

Ultrazvučni pregled, sonografija ili ehosonografija koristi malu ultrazvučnu sondu i gel kako bi tijelo pacijenta izložili  visoko frekventnim valovima zvuka. Ultrazvuk je sigurna i bezbolna dijagnostička metoda, a stvara slike unutrašnjosti tijela koristeči valove zvuka. Ultrazvučni pregled NE KORISTI ionizirajuće zračenje (kao röntgenske zrake). Kako se ultrazvučne slike stvaraju u realnom vremenu, ultrazvukom je moguće prikazati i strukturu i gibanje unutarnjih organa, kao i protok krvi u krvnim žilama.

-VRSTE SNIMANJA SA DIJAGNOSTIKOM:

•        Opći ultrazvučni pregled djece i odraslih

•        Pregled koštano mišićnog sustava

•        Ginekološki pregled CTG

•        Pregled prostate

•        Transkranijalni pregled mozga kod novorođenčadi

•        UZV srca kod djece i odraslih

•        CD (COLOR DOPLLER) dijagnostika svih krvnih žila i ekstremiteta, svrha pregleda je prikazati venske sustave i vidjeti da li ima oštećenja

•        UZV štitnjače, dojke (mogućnost punkcije), abdomena, testisa, vena, limfnih čvorova

•        UZV lokomotornog sustava

KIRURGIJA

-veliki spektar kirurških zahvata sa mogućnošću dnevne bolnice (boravak 24 sata u poliklinici). Izvedba operativnih zahvata u lokalnoj i općoj anesteziji.

 • OPĆA KIRURGIJA

-Kirurgija je dio medicine koji se bavi operativnim liječenjem različitih bolesti. Upravo zahvaljujući razvoju tehnologije kirurgija je sve manje invazivna i sve je kraći period oporavaka pacijenata nakon ovakvih minimalno invazivnih zahvata. 

-ZAHVATI: opći pregledi i kontrole, šivanje rane, obrada opekline, parcijalna i kompletna ablacija nokta, hygrom, gangliom, osteom, cirkumcizija, kirurška ekscizija, operacija tumora kože, previjanje rane, klinasta resekcija ili drugi kirurški postupak uraslog nokta, operacija ventralne, preponske, pupčane i postoperativne kile, punkcija i evakuacija sadržaja, vađenje stranog tijela iz mekih tkiva, odstranjivanje šavova i kopči, incizija gnojnih procesa kože i potkožnog tkiva

Voditelj ordinacije: dr. Mate Prskalo

 

 • ESTETSKA I PLASTIČNA KIRURGIJA

-pregledi i konzultacije sa liječnikom

-ZAHVATI:

 • LICE I VRAT: korekcija očnih kapaka u lokalnoj i općoj anesteziji, korekcija nosa, korekcija devijacije septuma (stetoplastika), korekcija rascjepa usne, nosa i nepca, korekcija ušiju, korekcija brade ugradnjom implantata, ultrazvučna liposukcija podbratka i vrata, face lifting, lifting čela, obrva i vrata
 • GRUDI: povećanje i podizanje grudi, smanjenje i podizanje grudi, korekcija asimetrije grudi, korekcija grudi po operaciji tumora, korekcija uvučenih bradavica, korekcija veličine areola, smanjenje muških grudi (ginekomastija), uklanjanje fibrocističnih promjena u dojci
 • TIJELO: abdominoplastika, podizanje stražnjice, podizanje stražnjice ugradnjom implantata, zatezanje nadlaktica, zatezanje unutarnje strane natkoljenica, povećanje listova potkoljenice ugradnjom implantata, korekcija stidnih usana (labioplastika; ultrazvučna liposukcija dijelova tijela
 • ANTI AGE TERAPIJA: Botox terapija bora lica, dermalni fileri, kemijski piling, mezoterapija, PRP terapija matičnim stanicama
 • OSTALE INJEKCIJSKE TERAPIJE: Botox/Vistabel terapija protiv znojenja, povećanje usana, rekonstrukcija brade, mezoterapija za posvjetljenje kože i mezoterapija za kosu i vlasište

Voditelj ordinacije: dr. Josip Banović

 

 • NEUROKIRURGIJA

-pregledi i kontrole

-ZAHVATI: operacija Guyonovog kanala, ulnarnog kanala

Voditelj ordinacije: dr. Anel Livaja

 

 • KOLOREKTALNA KIRURGIJA

-pregledi i kontrole, izvođenje operativnih zahvata sa mogućnošću dnevne bolnice

-zahvati u općoj i lokalnoj anesteziji

-ZAHVATI: operacija hemoroida-ligatura, operacija hemoroida u općoj anesteziji, operacija analnih polipa, operacija perianalne fistule, operacija pilonidalnog sinusa u općoj i lokalnoj anesteziji

Voditelj ordinacije: dr. Braco Hajdarević

 

 • VASKULARNA KIRURGIJA

-pregled i kontrola

-ZAHVATI: potpuni raspon operacija opće i specijalne kirurgije krvnih žila uključujući vaskularne reoperacije, operacije karotidnih arterija u loko - regionalnoj anesteziji, juksta i suprarenalnih aneurizmi abdominalne aorte, torakoabdominalnih aneurizmi, rekonstrukcije renalnih i visceralnih arterija, rekonstrukcije distalnih arterija (stopalo, podlaktica), radikalne operacije kronične venske insuficijencije, te endovaskularne operacije

Voditelj ordinacije: dr. Bruno Buntić

 

 • LASERSKA I RF KIRURGIJA

-zahvati se obavljaju u kratkom vremenskom rasponu i kratkom vremenu oporavka od zahvata

-ZAHVATI: radiofrekventno ulanjanje madeža, visećih bradavica, bubuljica, virusnih bradavica i kondiloma, lasersko uklanjanje vena u lokalnoj anesteziji, lokalna ekstirpacija varikoznih vena, sklerozacija vena

Voditelj ordinacije: dr. Goran Đuzel

NEUROLOGIJA

-Neurologija je grana medicine koja se bavi poremećajima živčanog sustava. U prvom se bavi opisom, objašnjenjem i liječenjem bolesti prouzrokovanih patološkim procesima i strukturalnim oštećenjima centralnog (mozak i kralježnička moždina) i perifernog (periferni živci) živčanog sustava. Neurologija je dugo bila povezana s psihijatrijom (granom medicine koja se ponajprije bavi psihičkim poremećajima). Neurologija se bavi uzrocima žarišnih neuroloških ispada, odnosno znakovima bolesti koji odgovaraju ispadu funkcije pojedinih dijelova tijela: smetnje vida koje ne možemo objasniti bolestima oka, smetnje funkcije mišića lica i/ili tijela (slabost mišića, nespretnost, ispadi osjeta – trnci, žarenje, gubitak pojedinih kvalitetaosjeta,...), stečene smetnje govora, poremećaji svijesti...

- Zahvaljujući našim ulaganjima u radiološku i ultrazvučnu opremu vrhunskih osobina možemo Vam ponuditi u sklopu neurološke obrade: color-Doppler karotidnih ivertebralnih krvnih žila TCD (transkranijalni Doppler), spiralni CR mozga i kralježnice. Poliklinika posjeduje i dijagnostičke uređaje koje su isključivo namijenjeni za neurološku obradu: 32-kanalni EEG uređaj i EMNG.

- pregled i kontrola

- EEG snimanje - Elektroencefalografija je grafički prikaz električne aktivnosti mozga, koja se registruje preko elektroda postavljenih na površinu glave.

- EMNG snimanje - je dijagnostička metoda kojom se ispituje električna aktivnost mišića i živaca sa mogućnošću utvrđivanja nivoa, stupnja i rasprostranjenosti lezije.

Voditelji ordinacije: dr. Davor Batinić, dr. Nataša Škobić, dr. Marica A. Odak, dr. Dražen Bošnjak

 

PSIHIJATRIJA

- Psihijatrija je određena kao medicinska struka koja se bavi nastankom, razvojem, manifestacijama bolesti čovjekove ličnosti koji proizlaze iz subjektivnoga individualnog života ili njegova odnosa s okolinom.

-Osnovna su dva područja u medicinskoj struci psihijatrija: mentalni poremećaji i individualno ponašanje u zdravlju i bolesti. Oba su područja karakterizirana stupnjem znanstvene nesigurnosti. Psihijatrija upotrebljava modele ponašanja i mentalne aktivnosti da bi umanjila nesigurnost organizirajući znano u konceptualni okvir.

-vršimo terapije: depresije i shizofrenija, poremećaji osobnosti, panične atake i tjeskoba, smetnje spavanja i bolesti ovisnosti, psihoonkologija, BAP i PTSP, poremećaji hranjenja, psihoterapijski suport (podršku), kognitivno bihevioralna terapiju

Voditelji ordinacije: dr. Boran Uglešić, dr. Nina Zovko

PSIHOLOGIJA

-pregledi, kontrole i terapije

-Psihologija je skup akademskih, kliničkih i industrijskih disciplina koje se bave proučavanjem, objašnjavanjem i predviđanjem ponašanja, razmišljanja, osjećaja (emocija), motivacije, ljudskih međuodnosa i njihovih potencijala.

Voditeljica ordinacije: Lana Grbeša

OTORINOLARINGOLOGIJA (ORL)

- Specijalistički pregled sa i bez audiomertije

- Ispiranje zvukovoda, aplikacije lijekova u uho ili nos

- Incizija i drenaža abscesa

- Zaustavljanje krvarenja iz nosa i kauterizacija žila nosa

- Incizija upalnog ateroma

- Audiometrija, timpanometrija

-Osnovni otorinolaringološki pregled uključuje pregled uha, nosa, grla i vrata. UHO: pregled uške, vanjskog i unutarnjeg zvukovoda, te bubnjića. GRLO: pregled ždrijela, usne šupljine i grkljana. NOS: pregled nosnih prostora i nosne pregrade. U Poliklinici Vitalis osnovni ORL pregled omogućuje otkrivanje i ranu dijagnostiku raznih bolesti uha, nosa i grla, te štitnjače. Obavljamo: tonalni audiogram, bris nosa, bris ždrijela, ispiranje vanjskog zvukovoda, prepisivanje slušnih pomagala...

Voditelji ordinacije: dr. Mario Jurić, dr. Ivka Čović

OFTALMOLOGIJA

-osnovni oftalmološki pregled vida i očiju

-Minimalni pregled oka sastoji se od testova oštrine vida, zjenične funkcije i mjerenja pokretljivosti vanjskih očnih mišića

GINEKOLOGIJA

osnovni ginekološki pregled i kontrola

-ultrazvučne pretrage: transabdominalni ultrazvuk, transvaginalni ultrazvuk, color-doppler ultrazvuk, transvaginalna punkcija pod kontrolom ultrazvuka, druge biopsije

-terapijski zahvati: Kardiotokografija (dijagnostička metoda praćenja stanja fetusa), sondiranje uterusa, ablacija cervikalnog polipa, kolposkopija i video-kolposkopija (Kolposkopija je pregled vrata maternice pomoću posebnog mikroskopa koji omogućuje bolji uvid u veličinu i stupanj promjene lezije vrata)

endocervikalna kiretaža

-kompletno vođenje trudnoće i CTG: ultrazvučna dijagnostika, TORCH dijagnostika i CTG pregled (podrazumijeva grafički prikaz aktivnosti srca ploda i aktivnosti mišića zida maternice tijekom trudnoće i tijekom porođaja)

-testovi: PAPA razmas, bris cerviksa na HPV, bris (vagina, cervik ili uretra), test na klamidiju, ureaplazmu i mikoplazmu, test na trudnoću

Voditelji ordinacije: dr. Kahro Tanović, dr. Ivana Čuljak

 

ORTOPEDIJA

Ortopedija ili ortopedska kirurgija je grana kirurgije, koja se bavi s mišićno-koštanim sustavom. Ortopedski kirurzi koriste operativne zahvate i neoperativne zahvate, da bi umanjili ili otklonili posljedice mišićno-koštanih trauma, športskih ozlijeda, degenerativnih bolesti, infekcija, tumora ili kongenetalnih poremećaja.

- pregled i kontrola

- blokade mišića

- davanje lijekova u zglobove

-ultrazvučna dijagnostika sustava za kretanje

-punkcije

FIZIJATRIJA

 

-pregled i kontrola liječnika fizijatra

-terapija laserom, dijadinamske struje, galvanske struje, interferentne struje, tens, elektrostimulacija, terapijski ultrazvuk, elektroforeza, sonoforeza, fototerapija, termoterapija, krioterapija, magnetoterapija, trakcija kralježnice – ekstenzomat, medicinska manuelna masaža, kineziterapija, individualne medicinske vježbe, grupne medicinske vježbe, respiracijski trening

-Fizioterapija se koristi kod saniranja bolnih stanja kralježnice i zglobova, odnosno poremećaja funkcije sustava za kretanje reumatske prirode (upalne i degenerativne bolesti), neurološke rehabilitacije (poslije moždanog udara, akutne boli u leđima...), ortopedskih problema (loše držanje, skolioza, kifoza…), traumatskih te kod raznih sportskih ozljeda.

Voditelj ordinacije: dr. Ana Vidačak

PEDIJATRIJA

 • OPĆA PEDIJATRIJA

-pregled i kontrola, praćenje tjelesnog i psihoneuro-motornog razvoja, praćenje djece s posebnim potrebama, sistematski pregledi, pregledi i liječenje akutno bolesne djece, kliničko praćenje djece s kroničnim bolestima.

Voditelj ordinacije: dr. Vladimir Jegdić

 

 • NEUROPEDIJATRIJA

- pregled i kontrola, procjena razvoja normalnog i abnormalnog razvoja središnjeg i perifernog živčanog sustava u djece od novorođenačke do adolescentne dobi. Kliničko praćenje epilepsijskih napadaja u djece. CDoppler ultrazvuk za pregled mozga djece od prvog mjeseca života.

-dijagnosticiranje, liječenje i kliničko praćenje paroksizmalnih epilepsijskih (konvulzivnih) i neepilepsijskih (nekonvulzivnih) napadaja u djece. Dijagnosticiranje, procjena i praćenje djece s glavoboljama, procjena odnosno dijagnosticiranje ranih poremećaja komunikacije i ponašanja djece. Rana habilitacija djece s poremećenim i usporenim neuromotornim razvojem, razvojna medicinska gimnastika, dijagnosticiranje, liječenje i kliničko praćenje neurofibromatoza i drugih neurokutanih bolesti.

Voditeljica ordinacije: dr. Ana Boban Raguž

 

 • DJEČJA KARDIOLOGIJA

-dijagnostika prirođenih i stečenih bolesti srca (srčanih mana), procjena i dijagnostika šuma na srcu, poremećenog ritma srca, osjećaja bolova u prsištu, pojačanog zamaranja, ataka gubitka svijesti i dr., preventivni pregledi djece i mladih sportaša.

- ultrazvuk srca sa pedijatrijskim ultrazvučnim Doppler sondama

Voditelj ordinacije: dr. Željko Rončević

 

 • DJEČJA GASTROENTEROLOGIJA

-dijagnostika i liječenje akutnih i kroničnih gastroenteroloških bolesti, gastritisi (bolovi u želucu), proljevi, opstipacije, Chronova bolest, celijakija, gastro-ezofagealni refluks...

-endoskopske pretrage: kolonoskopija i gastroskopija u općoj ili lokalnoj anesteziji

Voditelj ordinacije: dr. Teo Tomić

 

 • DJEČJA HEMATOLOGIJA

-anamneza, detaljan razgovor sa pacijentom, klinički pregled, određivanje i korigiranje faktora rizika za nastanak bolesti, postavljanje dijagnoze i određivanje terapije, eventualno predlaganje dopunskih ispitivanja

Voditelj ordinacije: dr. Borko Raič

DERMATOLOGIJA

-Dermatologija je grana medicine koja se bavi istraživanjem, dijagnostikom i liječenjem kože i njenih adneksa (mirisne žlijezde, žlijezde znojnice, žlijezde lojnice, mliječne žlijezde, dlake i nokti) te vidljivih sluznica. Koža je najveći i najvidljiviji organ našeg tijela te ima niz značajnih funkcija, od kojih ističemo zaštitnu ulogu od vanjskih utjecaja, ozljeda i infekcija.

-Promjene na licu ili tijelu koje se mogu pojaviti i uspješno izliječiti su:

bradavice i druge izrasline na koži, gljivične i bakterijske infekcije, dermatitis (kontaktni, atopijski, seborojični), akne, rosacea, psorijaza, bolesti vezivnog tkiva, poremećaj pigmentacije, različiti tumori kože te druge promjene na koži.

-Specijalistički pregledi dermatovenerologa i dermatoonkologa, Ekspertna mišljena (drugo mišljenje) dermatoventerologa, dermatoonkologa i dermatokirurga, specijalistički pregled flebologa uključujući klasične i laserske metode uklanjanja vaskularnih promjena, dermatoskopski pregled i mapiranje madeža, operativno uklanjanje madeža, kriokirurške metode (tekućim dušikom) uklanjanje bradavica i ostalih izraslina na koži, pomlađivanje lica hijalurnskom kiselinom

Voditeljica ordinacije: dr. Ivana Hlevnjak

NUKLEARNA MEDICINA

-pregledi i pretrage štitne žlijezde, hormona štitne žlijezde, UZ pregled štitne žlijezde, paratiroidne žlijezde i vrata, ciljana punkcija štitne žlijezde

Voditelj ordinacije: dr. Damir Rozić

CITOLOGIJA

-citološka dijagnostika

- Citologija je nauka o stanicama. Bazira se na skupljanju spontano izljuštenih stanica (urin, sekret dojke) ili na provociranom uzimanju male količine uzorka tankom iglom, citološka punkcija, ili kod lako dostupnih mjesta (grlić maternice) gdje se stanice “pokupe” špatulom ili četkicom i prenesu na predmetno stakalce (Papa test).

-Citolog na osnovu iscrpne analize izgleda stanica i njihovih osnovnih dijelova (jezgre i citoplazme), njihovog rasporeda i odnosa među pojedinim stanicama istog ili drugog porijekla, donosi citološku dijagnozu i mišljenje o kompletnom uzorku te daje potrebne preporuke o daljnjem postupku ili tretmanu, ukoliko su isti potrebni.

Voditeljica ordinacije: dr. Sanja Draganović

ANESTEZIOLOGIJA

- Anesteziologija je medicinska specijalizacija koja se bavi smanjenjem ili uklanjanem svijesti i osjeta vanjskih podražaja (anestezija) odnosno smanjenjem ili otklanjanjem osjeta boli (analgezija) tijekom različitih dijagnostičkih ili terapijskih medicinskih, najčešće kirurških postupaka, uz istovremeno kontinuirano praćenje vitalnih funkcija i održavanje unutarnje homeostaze u fiziološkim granicama.

-pregledi i konzultacije

-priprema pacijanata za operativni zahvat

Voditelji odjela: dr. Boris Matić, dr. Anita Kosjerina

UROLOGIJA

-pregledi i kontrole

-ultrazvučna dijagnostika

bolestima bubrega i bubrežnim kamencima

- bolestima prostate i mokraćnog mjehura

- problemima mokrenja: inkontinencija i retencija urina

- karcinomi mjehura, bubrega kod muškaraca i žena

- karcinoma prostate kod muškaraca

- karcinomima spolnog sustava u muškaraca

Voditelj odjela: dr. Mustafa Bazardžanović

SESTRINSTVO

-davanje injekcija, lijekova i infuzije

-vađenje krvi

-klistiranje

-previjanje

Osoblje: s. Željka Šekerija, s. Tereza Šekerija, s. Anita Božić, s. Ivona Pehar, s. Nada Petrić, s. Josipa Dodig

Ostalo osoblje: ing. Mehmed Džemila, ing. Sandra Tomas, fiz. Sedin Demić, fiz. Goran Martinović, adm. Ivana Herceg, adm. Nikola Đuzel

LABORATORIJ

- hematološki testovi, testovi koagulacije, urina, metabolizma glukoze i dijabetesa, metabolizma željeza i anemije, lipidnog statusa, sustrata i metabolita, enzima i proteina, elektrolita i mikroelemenata, srčani markera, vitamina D, tumorskih markera, reproduktivnih hormona, statusa štitne žlijezde, reume, imunoglobulina i komplemenata, skrining down sindroma, alergija, hormoni nadbubrežne žlijezde, test na celijakiju, test intolerancije na hranu,

-dijagnostika reumatskih oboljenja, tromboze, vaskularnih oboljenja, gastroenteroloških oboljenja, infektivnih oboljenja,

 

RELAX CENTAR

-Masaža cijelog tijela

-Parcijalna masaža –masaža jednog dijela tijela 

-Sportska masaža

-Aromaterapijska masaža

 

ZDRAVSTVENA KARTICA

-godišnje osiguranje za 800 KM uz mogućnost plaćanja na rate

-u osiguranje na godišnjoj razini ulazi: svi specijalistički i subspecijalistički pregledi i kontrole neograničeno, korištenje fizikalni terapija i relax masaža neograničeno, gastroskopija, kolonoskopija i rektoskopija neograničeno, osnovni laboratorijski paket usluga neograničeno, randgen, mamograf i CT snimanja neograničeno, prvo snimanje magnetnom rezonancom besplatno, a ostala snimanja u pola cijene

-usluge koje se nadoplaćuju: anestezija, kirurški zahvati, specijalne laboratorijske usluge


Doktori/Uposlenici


prof. dr. sc Slaven Kokićspec. endokrinolog i dijabetolog
prim.dr. Ljiljana V. Cupačspecijalist za plućne bolesti, subspecijalist alergologije i kliničke imunologije ​
Dr. DUBRAVKA VUKOVIĆSpecijalista dermatovenerolog
dr. sc. MISLAV RADIĆspec. interne medicine subspec. imunologije i reumatologije
Dr. med. Mate GalićInternista, specijalista interne medicine
Dr. med. Kahro TanovićGinekolog,ginekologije i akušerstva
Dr. Damir Rozićspec. nuklearne medicine
Dr. med. Davor BatinićSpecijalista neurologije
Dr. med. Mario JurićOtorinolaringolog

Mapa

Poštovani, morate biti registrovani korisnik da bi ste iskoristili ovu besplatnu pogodnost.

Za prijavu ili registraciju korsitite link "prijava/registracija" u vrhu stranice.
aQzE2