Prijava / Registracija
Još nemate profil? Registrujte se besplatno, i ostvarite mnoge pogodnosti koje Vam pruža mojDoktor.ba

Knjiga MELANOM


Kjniga MELANOM


Knjiga MELANOM je plod požrtvovanog višegodišnjeg rada ljekara, koji su svako u svojoj specijalnosti, usmjereni na dijagnostikovanje i terapiju pacijenata oboljelih od melanoma.

Namjenjena je ljekarima na specijalizaciji i subspecijalizaciji iz dermatologije, patologije, hirurgije, onkologije i radiologije, ali i studentima medicine kao dodatna literatura.

U zadnjih 10 godina dešava se prava evolucija u dijagnosticiranju i liječenju melanom. Nova saznanja o biologiji melanoma i njegovoj heterogenosti kao važnom uzroku rezistencije ovog tumora na onkološku terapiju, te identificiranju mutacija važnih za razvoj melanoma rezultiralo je pojavom novih terapijskih opcija koje je pratio i napredak u molekularnoj dijagnostici.

U pisanju su učestvovali dermatolozi, patolozi, radiolozi, hirurzi i onkolozi. Mi smo pisanje ove knjige započeli još 2014. godine, ali upravo zahvaljujući nevjerovatnoj brzini pristizanja novih informacija knjiga je, na našu radost, doživljavala korigovanja svakih par mjeseci.

Nadamo se da će prvo izdanje knjige ispuniti svoj cilj i dati vam informacije o svim aspektima dijagnostike i liječenja melanoma uz našu želju da se napredak u liječenju melanoma nastavi i da naša knjiga ubrzo zastari.

Doc.dr.sc. Maja Banjin

Kartica MojDoktor

Knjigu MELANOM možete naručiti po cijeni od 70,00 KM sa uračunatom dostavo.Plaća se pouzećem. Ovdje možete vidjeti osnovne informacije o knjizi MELANOM