Prijava / Registracija
Još nemate profil? Registrujte se besplatno, i ostvarite mnoge pogodnosti koje Vam pruža mojDoktor.ba

ZU Zeni lijek apoteke

mojdoktor.ba     Rubrika     Apoteka   ZU Zeni lijek apotekeZU Zeni lijek apoteke

Travnička cesta 50, 72000 Zenica
+387 32 461 091
+387 32 461 093
+387 32 461 091

Ocjena

stručnost
cijena
ljubaznost

Foto galerija

Prikaži sve fotografije

Rječnik medicinskih pojmova

Rječnik medicinskih pojmova Često korišteni pojmovi u medicini.
saznaj više

Priručnik Bolesti

Priručnik Bolesti Sve o bolestima, njihovim simptomima i naćinu liječenja.
saznaj više

Interpretacija lab. nalaza

Interpretacija laboratorijskih nalaza Detaljan opis nekog sastojka krvi.
saznaj više

Mr. Pacient

Mr. Pacient Ne znate u kojoj oblasti tražiti doktora, tražite prema simptomima.
saznaj više

Korisni dokumenti

Korisni dokumenti saznaj više

O nama

Zdravstvena ustanova Zeni-lijek  utemeljena je 2000. godine kao dio vlastite distributivne mreže Grupacije Zefarm. S godinama smo stasali u prepoznatljiv lanac apoteka koji broji 19 apotekarskih jedinica u Zeničko-dobojskom i Sarajevskom kantonu. Kontinuiranim rastom i razvojem postali smo jedan od vodećih apotekarskih lanaca prepoznatljiv po stručnosti i uslužnosti kadra te vođen po najvišim standardima farmaceutske struke. U 15. godina postojanja naš se uspjeh temelji na prepoznavanju potreba tržišta i pružanju zdravstvenih usluga kroz individualan pristup pacijentu temeljen na pažnji i razumijevanju. Osnovni zadatak Ustanove je opskrba građana lijekovima na recept, OTC preparatima, medicinskim proizvodima, homeopatskim, dijetetskim i kozmetičkim preparatima te magistralnim i galenskim pripravcima našeg Galenskog labaratorija.

Društvena odgovornost

Kontinuirana edukacija farmaceuta dio je naše poslovne politike. Svojim zaposlenicima pružamo mogućnost poslovnog razvitka, napredovanja i razvoja kompetencija. Želja za zapošljavanjem mladog, sposobnog i stručnog kadra razlog su ulaganja u studente farmacije, tako da smo ponosni na činjenicu da je veliki broj farmaceuta upravo korisnik naših stipendija.  Pored ulaganja u branšu kojom se bavimo niz naših akcija usmjereno je i na humanitaran rad, gdje smo u proteklim godinama učestvovali u pomaganju raznih udruženja i pojedinaca kojima je pomoć bila potrebna.

Programi i poslovna politika

Dugogodišnje povjerenje naših zadovoljnih pacijenata u srcu je onoga što radimo, zbog toga smo osmislili bogat program nagrađivanja za naše stalne kupce. Kupovinom u Zeni-lijekovim Apotekama naši članovi sakupljaju bodove na svojoj članskoj kartici i time ostvaruju novčani iznos koji mogu iskoristiti pri kupovini u našim apotekarskim jednicima.  Takođe u sklopu sezonskih oboljenja kontinuirano izdvajamo proizvode uz savjet farmaceuta na koje naši kupci mogu ostvariti dodatan popust.

Usluge / Djelatnosti

Izdavanje lijekova na recept

Sve naše Apoteke su locirane u neposrednoj blizini ambulanti porodične medicine i u suradnji sa nadležnim Ministarstvom Zdravstva Ze-Do Kantona prate izgradnju mreže porodične medicine. Od samog osnivanja smo redovni potpisnici Ugovora sa ZZO-a tako da svi osiguraonici zavoda kod nas mogu realizovati svoje recepte.

Opskrba lijekovima bez recepta – OTC program

OTC (engl. "Over The Counter") su lijekovi i medicinski proizvodi koji se mogu kupiti bez ljekarskog recepta. U tu grupu proizvoda spadaju lijekovi prirodnog porijekla, medicinski proizvodi i lijekovi koji imaju nizak stepen toksičnosti, veliku terapijsku širinu, znatnu sigurnost kod mogućnosti predoziranja, a moguće interakcije s drugim lijekovima svedene su na najmanju mjeru. Zbog toga se mogu koristiti kod dobro poznatih indikacija i samoliječenju pacijenata.

Opskrba dječijom hranom i dječijom opremom, kao i dijetetskim proizvodima

Trudnoća i porod te prvi dani roditeljstva izazovno su i uzbudljivo razdoblje, pogotovo kada znate da postoje stručni savjeti koji će pomoći Vama i Vašoj bebi. Potrudili smo se okupiti proizvode po savjetima stručnjaka, a kvaliteta i sigurnost su uvijek na prvom mjestu kod njihovog odabira. Sve što Vam je potrebno od prvog dana trudnoće do pojave prvog zubića, za pravilan razvoj bebe i kako da održite vitalnost i energiju koja Vam je neophodna, potražite kod Vašeg farmaceuta.

Opskrba kozmetičkim i drugim sredstvima za njegu i očuvanje zdravlja

Veliki izbor farmaceutske kozmetike (Delarom, Vichy, Avene, Bioderma, Eucerin, A-Derma...) kao i besplatno stručno dermatološko savjetovanje.

Savjetovanje u vezi s pravilnom primjenom lijekova, medicinskih sredstava, herbalnih i homeopatskih lijekova

Oslonjeni na struku i profesionalno znanje naši farmaceuti su spremni odgovoriti na sve Vaše zdravstvene probleme.  Savjetovanje u vezi sa propisivanjem, odnosno pravilnom primjenom i čuvanjem lijekova, medicinskih sredstava i ostalih preparata, kao i usluge koje služe u svrhu promocije zdravlja i prevencije bolesti, zdravstvenog vaspitanja i savjetovanja radi očuvanja i unapređivanja zdravlja građana.

Izrada Galenskih preparata

Galenski preparat je lijek izrađen u galenskom laboratoriju apoteke, prema postupku izrade propisanom u farmakopeji a prema normama dobre prakse. Oslonjeni na dugogodišnje znanje i iskustvo u našem Galenskom laboratoriju vršimo izradu ljekovitih preparata i linije kozmetičkih krema i masti baziranih isključivo na prirodnoj osnovi.

Mjerenje krvnog pritiska

Mjerenje nivoa šećera u krvi

Mjerenje nivoa holesterola i triglicerida

Mjerenje gustoće kostiju

Redovno besplatno mjerenje vitaminsko-mineralnog statusa organizma


PoslovniceMapa

Ehy9b