U organizaciji Ian Donald škole BiH od 28. do 30. oktobra 2016. godine na Jahorini će biti održan 2. Regionalni kongres o ultrazvuku u ginekologiji i perinatologiji. 

Kongres će okupiti eminentna svjetska imena poput oca perinatalne medicine Ericha Salinga, potom vodećeg američkog perinatologa Franka Chervenaka, te uglednog grčkog perinatologa Arisa Antsaklisa.

Kongresu će prisustvovati i poznata imena iz oblasti ginekologije iz BiH i regiona, a među njima je i Asim Kurjak, najcitiranije znanstveno ime iz ovih krajeva, a odnedavno i predsjednik prestižne Međunarodne akademije perinatalne medicine. Među učesnicima skupa su i Veljko Vlaisavljević iz Slovenije, Aleksandar Ljubić iz Srbije, Snežana Crnogorac iz Crne Gore, Gordana Adamove iz Makedonije i mnogi drugi.

Kako su najavili organizatori, po izboru predavača ovo će biti najveći skup organiziran u BiH, s jednistvenom prilikom da se od najeminentnijih stručnjaka saznaju posljednja dostignuća u ultrazvučnoj dijagnostici i perinatalnoj medicini.

Kongresu će prisustvovati i svi članovi Upravnog odbora Svjetske asocijacije perinatalne medicine čiji predsjednik je prof. Milan Stanojević iz Zagreba.

Više detalja o 2. Regionalnom kongresu o ultrazvuku u ginekologiji i perinatologiji pročitajte OVDJE.

NajDoktor.ba