Ovan

Ove sedmice vas očekuju osobito dobre potrebe za vježbanjem. Time otkrivate Vaše granice, da znate kada je zapravo dosta.To je najbolja predispozicija za partiju Squash-a sa prijateljem ili ponovni odlazak u fitnes studio. Krenite! 

Bik

Mars i Uran polako naizmjenično odustaju. Osjećate li se bolesno i došli ste ponovo do ruba? Vjerovatno Vam je jednostavno potrebna unutrašnja promjena i promjena vrste sporta. Iskoristite snagu koju imate da utičete na promjenu Vašeg tjelesnog stanja.

Blizanci

Hladnoća se uvlači pod kožu. Da se ne biste prehladili trebate napraviti neke preventivne korake. U to ne spada pod svaku cijenu vrući čaj sa rumom već prije topla kupka ili sauna. Osjetit ćete kako vam prija ponovo se u potpunosti ugrijati.

Rak

Polako dolazi vrijeme da se malo odmorite od svih obaveza koje su vas tako brzo stigle u prošloj sedmici. Vaši izgovori više se ne broje! Ali ne trebate se brinuti. Kada po prvi put dođete do vrhunca rada, nakon toga sve ide lakše. I najbolje od svega: trebate biti ponosni na sebe! 

Lav

Hmm, osjećate li se u fitnesu više kao malo plišano mače ili kao odrasla zvijer? Aktualni uticaj Marsa Vas ne potiče na to da vježbate mišiće, ali nije uredu ni da se zapustite u potpunosti. Ležanje na kauču Vam također neće donijeti dosta dobroga. Učinite nešto za sebe!

Djevica

Sve dok ne izbjegavate Vaš veliki fitnes-program ovog četvrtka, kada je Mars veoma loše raspoložen, ova sedmica protiče veoma dobro. Naročito kada, kao i planirano, isprobate novu vrstu sporta. Tada i na Djevice dobro utiče malo promjene i pri tome upoznavanje novih ljudi i uživanje u duhovnom odmoru.

Vaga

Moguće je da ste se ove sedmice previše opteretili dogovorima sa prijateljima i rodbinom. Osjećate to nakon par dana u svakom slučaju u Vašoj glavi i kostima – dozvolite sebi obavezno tu i tamo jedan bezalkoholni dan. I također nekoliko jutarnjih vježbi ne bi Vam škodilo. 

Škorpija 

Finansijski gledano do ove sedmice niste imali nikakvih briga. Međutim: Jupiter ispušta svoj rog obilja do sredine sedmice gdje je god moguće iznad Vas. Tada to znači da ne oklijevate previše već iskoristite priliku. Sreća može biti na veoma neočekivanom mjestu, iza ugla :)

Strijelac

Vaše energija u Sportu ove semice opada : U jutarnjim satima ste spremni na sve obaveze i vježbe i jako dobro raspoloženi, ali već na večer izgleda kao da je sva energija izlapila. Riješenje bi bilo da u jutarnjim satima malo manje vremena izdvajate za vježbanje. Tako počinjete Vaš novi dan sa više energije i snage.

Jarac 

Vaše tjelesno stanje je lako uočljivo. Vi izgledate tipično za Jarca nakon druge sedmice januara na kojem se vidi koliko je strog prema svojim zamislima i vježbanju. To je savršeno, samo tako nastavite. Mi Vam savjetujemo samo da se ne držite samo jedne vježbe već da isprobate i nešto novo.

Vodolija

Iako ne želite biti istrenirani čovjek na svijetu, Vaša motivacija i želja vas na to može potaći ove sedmice. Preporučuju vam se vježbe iz oblasti Yoge ili meditacije. Oboje zahtijeva vaš duhovni pogled, što vama Vodolijama svakako ide u prilog.

Ribe

Vaša tipična riblja melanholija visi trenutno kao nesreća iznad Vašeg trenutnog tjelesnog stanja – tako kada Vi postanete melanholični, to utiče i na Vaše zdravlje i fitnes. Zato je važno da djelujete protiv toga i da za sebe napravite nesto dobro. Obavezno izlazite više puta na svjež zrak. To pomaže pri čistom i razumnom razmišljanju.

ND