Prijava / Registracija
Još nemate profil? Registrujte se besplatno, i ostvarite mnoge pogodnosti koje Vam pruža mojDoktor.ba

Dental Ortodont Centar dr. Bandić

mojdoktor.ba     Rubrika     Zdravstvene ustanove   Dental Ortodont Centar dr. BandićDental Ortodont Centar dr. Bandić

Antuna Branka Šimića br. 2, 71000 Sarajevo
+38733642648
+38761338349

Ocjena

stručnost
cijena
ljubaznost

Rječnik medicinskih pojmova

Rječnik medicinskih pojmova Često korišteni pojmovi u medicini.
saznaj više

Priručnik Bolesti

Priručnik Bolesti Sve o bolestima, njihovim simptomima i naćinu liječenja.
saznaj više

Interpretacija lab. nalaza

Interpretacija laboratorijskih nalaza Detaljan opis nekog sastojka krvi.
saznaj više

Mr. Pacient

Mr. Pacient Ne znate u kojoj oblasti tražiti doktora, tražite prema simptomima.
saznaj više

Korisni dokumenti

Korisni dokumenti saznaj više

O nama

Specijalistička stomatološka ordinacija “Dental Ortodont Centar dr. Bandić” jedan je od najsavremenijih i najbolje opremljenih dentalnih centara u Sarajevu i Bosni i Hercegovini, koji pacijentima nudi cijelu paletu stomatoloških usluga.
Vrhunski stručnjaci, najmodernije tehnologije te ljubazno osoblje ključni su razlozi zbog kojih Specijalistička stomatološka ordinacija “Dental Ortodont Centar dr. Bandić” uživa povjerenje stotina zadovoljnih pacijenata.

Usluge / Djelatnosti

Ortodoncija

Ortodoncija je dio stomatologije koji se bavi ispravljanjem nepravilnog položaja zubi i vilice kako bi se dobio lijep osmijeh i oralno zdravlje.

Ortodoncija je kao izdvojena naučna i stručna stomatološka grana inaugurirana 1900. godine osnivanjem Angle School of Orthodontia i American Society of Orthodontics (1901.) u Saint Louisu. Dakako da su se i davno prije spominjale ortodontske anomalije (Hipokrat, Aristotel, Celsus, Plinije), a prvi pokušaji ozbiljnijeg liječenja potječu od Pierra Faucharda (1728). Ne izgledaju ružno samo pokvareni zubi već i loše položeni zubi. Takve loše položene zube ispravlja stomatolog – ortodont, a oni se ispravljaju različitim ortodontskim aparatima.

Značajniji razvoj struke primijećen je u posljednjih desetak godina uvođenjem sofisticiranih postupaka liječenja primjenom fiksnih aparata koji danas dominiraju u odnosu na metode liječenja mobilnim aparatima. Ortodoncija je izričito specijalistička struka i njom se bave isključivo specijalisti koji nakon završenog stomatološkog fakulteta moraju završiti još tri godine specijalizacije te položiti specijalistički ispit.

 

Prepuštanje vlastith zubi nekome ko za to nije obučen predstavlja rizik i obično završi loše i puno skuplje nego što ste se nadali, jer morate tražiti novog terapeuta da popravi loše odrađenu ortodontsku terapiju.

Uzroci lošeg položaja zubi su različiti:

  1. nasljeđe – veliki zubi  “na tatu” i mala vilica “na mamu” (pa nastaje kompresija ili gužva zubi jer se ne mogu smjestiti), različit rast vilice (jedna raste više od druge pa se zubi donje i gornje vilice ne dodiruju pravilno), manjak i višak pojedinih zubi, itd…
  2. urođene anomalije – rascjepi
  3. druge sistemske bolesti – hormonalni poremećaji
  4. loše navike – sisanje prstiju i usne, tiskanje jezikom, nepravilno gutanje, disanje isključivo na usta, itd…
  5. prerano izgubljeni mliječni zubi i kasniji gubitak trajnih zubi – izgubi se mjesto za trajne nasljednike i nastaje gužva ili čak neki zubi nemaju gdje niknuti pa ostaju u kosti. Ovo je posljedica loše ili nikakve higijene i nepopravljanja mliječnih zubi, odnosno nebrige za dječje zube. Na žalost, najveći broj ortodontskih pacijenata u Bosni i Hercegovini su upravo oni koji su prerano izgubili mliječne zube i/ili trajne zube, jer ih nisu prali niti odlazili kod stomatologa. Ortodontske anomalije uzrokovane preranim gubitkom mliječnih zubi i kasnije gubitkom trajnih zubi u suvremenom svijetu gotovo da i nema, a u Bosni i Hercegovini je gotovo svako treće dijete bez trajnih prvih molara –  “šestica”.

Ortodontska terapija se započinje u potpuno saniranom zubalu – svi zubi moraju biti popravljeni. Higijena tokom terapije mora biti savršena i u pravilu se fiksni aparati ne stavljaju pacijentima s lošom higijenom, a također se terapija može i prekinutu na zahtjev ortodonta, ako je higijena loša. Oštećenja cakline zubi i karijes, koji mogu nastati tokom terapije, isključiva su posljedica loše higijene za koju je odgovoran pacijent.

Kada je najpovoljnije vrijeme za ortodontsku terapiju?

Najpovoljnije vrijeme za ortodontsku terapiju je između 10. i 14. godine kada glava i vilica još uvijek rastu. Međutim, ako je nepovoljan položaj zubi glavni uzrok anomalije, oni se mogu ispravljati tokom cijelog života.

Anomalije koje su posljedice nepravilnog razvoja vilice također se mogu poboljšati i nakon završenog rasta i razvoja, ali manje uspješno i uz kombinaciju s hirurškom terapijom. U nekim slučajevima čeka se završetak rasta i razvoja vilice i tek se onda  pristupa rješavanju anomalije kombiniranom hirurškom i ortodontskom terapijom. U ovom slučaju, najčešće se radi o nasljednoj progeniji – povećanom rastu donje vilice u odnosu na gornju.

Koje su vrste ortodontske terapije

Ortodontska  terapija se provodi pomoću mobilnih i fiksnih aparata. Mobilni aparati se mogu tokom terapije vaditi iz usta i mogu se izrađivati za svaku vilicu posebno ili samo jedan aparat za obje vilice. Ovi aparati imaju malo područje djelovanja i učinkoviti su za vrijeme rasta i razvoja na način da preusmjeravaju, zaustavljaju ili potiču rast vilice, te sprječavaju loše navike kao što su sisanje prsta ili nepravilno gutanje. Njihovo djelovanje je kod starijih pacijenata slabo. Mobilnim aparatima se ne mogu pravilno i u cijelosti ispravljati jako nagnuti i rotirani zubi, te zubi koji su niknuli na pogrešnom mjestu. Za takve anomalije koriste se fiksni aparati koji se sastoje od bravica, lukova i različitih dodatnih elemenata.

U modernoj stomatologiji sve veću upotrebu imaju i Folije za ispravljanje zuba (Invisalign ili eClignerili nevidljiva fiksna proteza). To su različiti nazivi za plastične providne folije koje služe za ispravljanje ISKLJUČIVO blagih nepravilnosti zuba. Za razliku od klasičnih fiksnih proteza, folije za ispravljanje zuba dovode zube u idealan položaj uz pomoć plastičnih, providnih alajnera.

Protetika

FIKSNA PROTEZA

Fiksna zubna proteza zamjenjuje jedan ili više izgubljenih ili oštećenih zubi, zbog funkcionalnih i/ili estetskih razloga. Fiksna zubna proteza pričvršćena je ili na prethodno pripremljene zdrave zube ili na implantate, a pacijent je ne može sam izvaditi.

Privremena fiksna proteza

Funkcija privremene fiksne proteze napravljene od sintetičkih materijala jest zaštita “potpornja” pripremljenih zubi, dok definitivna proteza ne bude gotova. Potpornji su zubi, koji su “smanjeni” brušenjem.

Definitivna fiksna proteza

Fiksna proteza zamjenjuje zubne elemente, a pacijent je ne može sam ukloniti. Takva fiksna protetika dijeli se na zubne krunice (ako se postavlja na jedan zub ili na preostali korijen jednog zuba), zubne mostove (ako su pričvršćeni na susjedne zube) te proteze na implantatima (ukoliko su pričvršćene na zubne implantate).

U fiksnu protetiku ubrajaju se i ljuspice za zube (keramičke zubne ljuspe- Viniri ili fasete) koje se postavljaju na prednje zube iz estetskih i fukncionalnih razloga).

Osim tradicionalnih metal-keramičkih krunica za zube, ili keramikom obložene metalne strukture, moderna stomatologija razvila je sisteme koji povezuju izvrsne funkcionalne karakteristike uz najbolji estetski kvalitet, kao što su zubne krunice od integralne keramike i cirkon-keramike koja ima znatno poboljšane optičke karakteristike.MOBILNA PROTEZA

Pod izrazom “proteza” podrazumijevamo sve proteze čija je svrha zamjena svih zubi vilice, ili samo dijela vilice, a koje pacijent može sam izvaditi. Potpuna mobilna proteza (sastoji se od sintetičke osnovice, na koju se stavljaju zubni elementi (od keramike ili od sintetičkih materijala). Pacijentu u tom slučaju nedostaju svi zubi i korijeni zubi (potpuna bezzubost), pa se žvačni teret prenosi na zubno meso i viličnu kost. Kako bi se povećala čvrstoća potpune proteze, preporučuje se ugradnja implantata na koju je onda moguće pričvrstiti protezu.

Parcijalna mobilna proteza je djelomična proteza koju pacijent može sam izvaditi, a sastoji se od metalne strukture na koju su pričvršćeni zubi koji nedostaju. Takva proteza koristi se kad su zone bez zubi prevelike ili su prebrojne, kako bi bile zamijenjene fiksnom protezom, ili kad preostali zubi nisu dovoljno stabilni da pridržavaju fiksnu protezu. Proteza se stabilizira u ustima pacijenta kvačicama, koje osiguravaju nepomičnost proteze.

Izbjeljivanje zuba

1. Kojim se metodama, odnosno pripravcima izbjeljuju zubi?

Nema razlike između pripravaka koji se koriste kod nas i u ostalom svijetu. Svi pripravci kojima se izbjeljuju zubi su bazirani na hidrogen peroksidu i karbamid peroksidu. Ostali dodaci služe za bolju aplikaciju pripravka, poboljšavaju mu miris i sadrže tvari koje smanjuju zubnu osjetljivost (flour). Pripravci se međusobno razlikuju u koncentraciji karbamid peroksida koja ovisi o vrsti i načinu izbjeljivanja.
Izbjeljivanje može biti vanjsko i unutarnje.
Kod unutarnjeg izbjeljivanja pripravak (30-35 % hidrogen peroksid) se aplicira u kavitet („otvor“) na zubu, obično sa unutarnje strane zuba i radi se na avitalnim zubima- kada je zub promijenio boju zbog traume zuba ili neprikladnog prijašnjeg liječenja zubne pulpe ( “živca“ ) pri čemu je došlo do krvarenja u unutrašnjost zuba koje je uzrokovalo obojenje zuba. Unutarnjem izbjeljivanju pristupa se tek kada je korijenski kanal pravilno napunjen i izoliran od krune zuba. U kavitet na zubu se nanosi pripravak, zub se zatvori i pacijent odlazi kući. Pripravak stoji u zubu maksimalno četiri dana i pacijent dolazi na kontrole kod stomatologa.
U nekim slučajevima se ne može postići potpuno izbjeljivanje zuba i pacijentu se to mora naglasiti prije započinjanja terapije.
Kod vanjskog izbjeljivanja pripravak se nanosi na vanjsku površinu zubi pri čemu prodire kroz caklinu i izbjeljuje zub. Postoji nekoliko načina ovog izbjeljivanja: pripravak stavlja se u za tu svrhu napravljenu udlagu od tankog gumastog materijala koja prati oblik zubnih kruna, pacijent dobije pripravak i udlagu i aplicira ga svaku večer slijedećih deset dana najviše. U ovom slučaju se koriste pripravci s 10-15% karbamid peroksida.
Vanjsko izbjeljivanje se može obaviti i u jednom posjetu ( laser i zoom lampa) pri čemu se koriste pripravci s većom koncentracijom karbamid peroksida (30-35%) i traje oko 20 minuta.

2. Koliko takav postupak traje i koliko se puta može ponavljati?

Postupak jednokratnog izbjeljivanja kod stomatologa traje prosječno 20 – 30 minuta, a kućno izbjeljivanje oko deset dana – pri čemu se rade kontrole kod stomatologa. Pacijentu se savjetuje dolazak na redovne kontrole svakih šest mjeseci, a eventualno ponavljanje izbjeljivanja se ne preporučuje prije godine dana, s tim da i onda postupak kraće traje.

3. Je li izbjeljivanje štetno za zube, ako jest na koji način?

Prije je navedeno da izbjeljivanju prethode određeni postupci. Dakle, izbjeljivati se mogu potpuno sanirani (popravljeni) zubi, gingiva ( „zubno meso“) mora biti zdrava i zaštićena posebnim materijalom prilikom izbjeljivanja sa većim koncentracijama karbamid peroksida, zubni vrat također mora biti zaštićen i ne smije doći u kontakt s pripravkom.
Par dana prije izbjeljivanja mora se obavezno odstraniti zubni kamenac i očistiti površina zuba od nataloženih pigmenata koji dolaze iz hrane, pića, duhana itd. – postupak pjeskarenja. Već i ovaj postupak dovodi do lagane promijene boje zuba. Ukoliko se ne poštuju gore navedena pravila može doći do prolaska pripravka u dublje strukture zuba i njihovog nepovratnog oštećenja. Također, oštećenja mogu nastati ako se ne slijede upute stomatologa o načinu izbjeljivanja (obično pacijenti pretjeruju s količinom materija i vremenom izbjeljivanja) i ako se izbjeljivanje radi bez kontrole stomatologa.

4. Mogu li zube izbjeljivati pušači? Kad nije dozvoljeno izbjeljivati zube?

Za vrijeme izbjeljivanja i dvije sedmice nakon zabranjeno je pušiti i treba izbjegavati sve obojene napitke (kafa, vino itd.) – dok se boja ne stabilizira. Dakle, pušaći mogu izbjeljivati zube ali treba izbjeći pušenje za vrijeme tretmana. Izbjeljivanje nije preporučljivo u trudnoći, kod osoba sa alergijom na karbamid peroksid i hipoklorit, kod osoba s preosjetljivim zubnim vratovima, nepopravljenim zubima i kod oboljenja zubnog paradonta.

5. Smiju li se zubi izbjeljivati djeci?

Ne, do osamnaeste godine života nije dopušteno izbjeljivanje zubi. Naime, rast i razvoj zubi ne završava njegovom pojavom u usnoj šupljini već traje prosječno i dvije godine nakon toga. Osim toga, zubna pulpa mladih zubi je velika i bliže površini zubi nego kod starijih osoba.

6. Ima li u našim appotekama sredstava za izbjeljivanje zubi i možemo li to sami činiti?

Na žalost dostupni su svakakvi materijali za izbjeljivanje zubi i nalaze se slobodno na tržištu. Koncentracije pripravaka obično nisu velike, ali svejedno mogu nastati trajno loše posljedice za zube. Kako je već navedeno izbjeljivati se mogu samo potpuno sanirani zubi sa zdravim paradontom i pod kontrolom stomatologa. Zato su za izbjeljivanja zubi odgovorni isključivo stomatolozi. Nikako se ne preporučuje samoinicijativno izbjeljivanje zubi.

7. Za koliko se nijansi smiju izbijeliti zubi?

Optimalno izbjeljivanje zubi je za jednu do jednu i po nijansu. Takva je preporuka proizvođača proizvoda, a i takav rezultat je realan. Kod izrazito tamnih zubi izbjeljivanje je uspješnije. U svakom slučaju zubi će biti bjelji, ali pacijente treba upozoriti da je rezultat izbjeljivanja individualan i da ne smiju imati irealna očekivanja.
Krajnja boja ovisi i o strukturi i građi zuba, početnoj boji zuba, navikama pacijenta i vrsti pripravka.

8. Postoji li prirodna metoda izbjeljivanja zuba kod stomatologa?

Svaka osoba bi dva puta godišnje trebala ići na kontrolne preglede kod stomatologa i odstraniti tvrde zubne naslage (zubni kamenac) i vanjske pigmente koji se talože na caklinu zubi. Nakon čišćenja zubnog kamenca posebnom spravom – pjeskarom se odstrani pigment pri čemu zubi postaju bjelji.

9. Nakon koliko se vremena vide rezultati izbjeljivanja?

Rezultati izbjeljivanja se praktički vide odmah, ali krajnji rezultat se vidi prosječno dvije sedmice nakon završetka izbjeljivanja kada se boja stabilizira. Kako će se dobivena boja održavati dalje ovisi isključivo o navikama pacijenta – oralna higijena, redovite kontrole stomatologa radi odstranjivanja zubnih naslaga, pušenje, konzumiranje obojenih pića.

10. Šta bismo preporučili pacijentima koji žele izbijeliti zube?

Izbjeljivanje zubi je postupak kojim se bitno može uljepšati izgled lica, ali i istovremeno nepovratno narušiti zdravlje zubi ako se radi nestručno i bez stomatologa. Pacijenti trebaju biti svjesni kako je izbjeljivanje individualno i ovisi o puno čimbenika. Zubi će sigurno nakon izbjeljivanja biti bjelji, ali često puta pacijenti imaju irealna očekivanja i žele „holywood-ske zube“ koji su najčešće u stvari zubi pokriveni keramičkim krunicama ili ljuskicama izrazito bijele, gotovo neprirodne boje. Ako ste zainteresirani za izbjeljivanje zubi obratite se isključivo svom stomatologu i jedino kod njega i uz njegovu kontrolu izbjeljujte zube. Svi ostali načini predstavljaju veliki rizik za zdravlje zubi.

Konzervativa

Što je konzervativa?

Konzervativa, je osnovna grana stomatologije koja se bavi liječenjem zubi: popravcima, čišćenjem i liječenjem korijenskih kanala, ispunama te čišćenjem zubnog kamenca.

Zubni karijes

Zubni karijes je infekcija koja nastaje djelovanjem bakterija u usnoj šupljini, a najviše je potpomognuta hranom bogatom ugljikohidratima. Bakterije razgrađuju šećer, pri čemu nastaju kiseline koje smanjuju pH vrijednost u ustima. Kada se pH vrijednost snizi (5,2 – 5,5) kiseline počinju rastapati caklinu zuba što uzrokuje karijes.

Stomatolog prvo mora ukloniti karijes i doći do zdravog dijela zuba, kojeg potom mora ispuniti kako bi se zaštitia pulpa i kako bi zub mogao biti funkcionalan.

Ispuni (plombe)

Ispuni se koriste kada je karijes uništio zub i kada se žele zamijeniti stare klasične (amalgamske) plombe. Najtrajniji zubni ispun je keramički jer je vrlo otporan, dugotrajan ali i estetski najprihvatljiviji pošto je jedva vidljiv. Klasična plomba (amalgamski ispun) je jednostavno i brzo rješenje, ali amalgam se sve rjeđe koristi u modernoj stomatologiji radi dokazanog štetnog djelovanja, ali i estetike.

Liječenje korijena zuba (endodoncija)

Ispod cakline zuba nalazi se zubna pulpa (zubni živac). To je meko tkivo koje sadrži krvne žile i živce. Nakon karijesa ili loma zuba bakterije mogu ući u korijenski kanal i tada pulpa odumire.

Ako se na vrijeme ne počne liječiti, upala se može proširiti i na kost. Kada se zubna pulpa inficira ili ošteti, u njoj se ubrza protok krvi i poveća stanična aktivnost, što uzrokuje povećanje pritiska koji se ne može smanjiti nego izaziva bol. U ovom slučaju više ne pomaže liječenje karijesa nego se mora liječiti pulpa.

Čišćenje zubnog kamenca

Ako se naslage zubnog kamenca ne odstranjuju, one postaju sve deblje, te zajedno s taloženjem mineralnih soli iz sline postupno stvaraju čvrste naslage kamenca koji okružuje zube i time pogoduju nastanku bolesti paradonta.

Zubni kamenac se odstranjuje ultrazvučnim aparatom koji svojim vibracijama bezbolno i brzo čisti zubni kamenac, a trajanje zavisi od količine kamenca. Nakon što se očisti kamenac, zubi se poliraju posebnim aparatom koji pod pritiskom zraka uz hlađenje vodom šprica sitne čestice praha na površinu zubi, te ih mehanički čisti od mekših zaostalih naslaga i pigmentacija. Površina zuba treba ostati glatka jer se tada na nju teže sakupljaju nove naslage kamenca.

Prevencija zubnog karijesa

Za prevenciju zubnog karijesa važna je redovna i pravilna oralna higijena, odnosno pranje zubi i čišćenje prostora među zubima zubnim koncem.

Slijedi pravilna prehrana, s vrlo umjerenim sadržajem potencijalno opasnih sastojaka (bombona, lizalica, rafiniranoga šećera, zaslađenih peciva i kruha, slatko-kiselih pića). Važna je i učestalost unošenja takve hrane i pića; neprestano “šokiranje” cakline slatko-kiselim gaziranim napicima dovest će do njenog slabljenja na mjestima gdje je najtanja (tamo gdje se zubi dodiruju) i do razvoja karijesnih lezija.

Ako i dođe do pojave karijesa, dobro je što prije pristupiti liječenju kako oštećenje ne bi došlo do zubne pulpe. Ne smije se čekati da zub zaboli jer je to znak da je karijes već ‘prošao’ caklinu i stigao do mekog tkiva i živca, a tada se liječenje komplikuje i produžuje.

Oralna hirurgija, Implantologija – implantati

Oralna hirurgija je grana stomatologije kojom se zbrinjavaju oboljenja mekih i tvrdih tkiva usne duplje, a koja se ne mogu riješiti konzervativnom terapijom. U domen oralne hirurgije spadaju rutinska vađenja zuba, komplikovano vađenje zuba, uklanjanje zaostalih korijena zuba, operacija vrha korijena zuba, uklanjanje koštanih izraslina, meko-tkivne korekcije, vađenje cista i promjena u viličnim kostima itd…
Oralna hirurgija je specijalistička grana stomatologije koja se bavi dijagnostikom i hirurškim tretmanom nepravilnosti i patoloških promjena zuba, mekih tkiva i koštanih struktura orofacijalne regije.
Kada je u pitanju oralna hirurgija, privatna specijalistička stomatološka ordinacija ” DENTAL ORTODONT CENTAR DR BANDIĆ” obavlja sve vrste intervencija.
Oralna hirurgija je nerijetko i u službi drugih oblasti stomatologije, pa nalazi primjenu i u pripremi za neke druge tipove intervencija iz oblasti implantologije i ortodoncije.

Ostale usluge

TRETMANI HIJALURONOM (FILERI)

U našoj ordinaciji nudimo usluge tretmana hijaluronskom kiselinom, odnosno tretmana pomlađivanja i ‘peglanja’ bora. Tretmani hijaluronskom kiselinom postali su vrlo popularni tretmani za pomlađivanje lica jer jednostavnim postupkom izglađuju bore, vraćaju licu sjaj i koži tonus.
Injekcije hijaluronske kiseline ili hijaluronski fileri spadaju u nehirurške metode pomlađivanja i sve je veći broj onih koji žele što prirodniju, a učinkovitu korekciju bora lica i vrata. Za razliku od botoxa, hijaluronski fileri nemaju za posljedicu ukočenost lica, pa samim time zadržavate prirodan izgled.

Što je hijaluronska kiselina?
Hijaluronska kiselina je prirodni sastojak vezivnog tkiva ljudske kože, a kožu čini elastičnom i čvrstom. Hijaluron ima veoma slične efekte kao i kolagen, ali efekti tretmana hijaluronske kiseline traju znatno duže, a reakcije organizma na sastojke su izuzetno rijetke.

Kako izgleda tretman hijaluronskim filerima?
Tretman hijaluronskom kiselinom je sigurna procedura, jer je ona i inače prirodan sastojak kože. Hijaluronska kiselina nije napravljena od životinjskog ili ljudskog materijala, pa zato nema rizika od infekcije, a prolazne alergijske reakcije su vrlo rijetke.
Uz pomoć male igle i injekcije, hijaluronska kiselina se ubacuje u kožu u cilju izravnjavanja bora lica, prije svega bora oko usana (nazolabijalnih bora), opuštenih kuteva usana ili za popunjavanje ožiljaka.
Osim što ne izaziva imunološki odgovor organizma, hijaluronska kiselina se, u slučaju neadekvatne primjene, nakon 6 do 12 mjeseci razgradi, tako da nema trajnih posljedica za pacijenta. Filerima hijaluronske kiseline stimuliraju se kolagen i elastin, pa se na taj način uspješno ‘peglaju’ bore.

 

MEZOTERAPIJA (VITAMINSKI KOKTELI)

Mezoterapija je proces revitalizacije kože koji pomaže hidratizirati i obnoviti kožu te djeluje na mnoge probleme kože lica i tijela. Proces mezoterapije izvodi se iglom pomoću koje se u dublje slojeve kože (mezoderm) unose aktivne tvari poput antioksidansa, vitaminskih koktela, bjelančevina i mnogih drugih.

Mezoterapiji se mogu podvrgnuti sve osobe, a proces nije bolan niti neugodan.


Doktori/Uposlenici


Dr. Amela Bandićspecijalista ortopedije vilica-ortodoncije
Dr. Imamović NejraDoktor stomatologije
dr Bego SibelDoktor stomatologije
Mrvaljević AndreaVoditelj ordinacije

Mapa

Poštovani, morate biti registrovani korisnik da bi ste iskoristili ovu besplatnu pogodnost.

Za prijavu ili registraciju korsitite link "prijava/registracija" u vrhu stranice.
ezV8j