Prijava / Registracija
Još nemate profil? Registrujte se besplatno, i ostvarite mnoge pogodnosti koje Vam pruža mojDoktor.ba

CHICAGO VEIN INSTITUTE

mojdoktor.ba     Rubrika     Zdravstvene ustanove   CHICAGO VEIN INSTITUTECHICAGO VEIN INSTITUTE

Dzemala Bijedica 185 (Radon Plaza XI sprat), 71000 Sarajevo
+387 33 942 252
+387 62 075 211

Radno vrijeme

Ponedjeljak      08:00 - 16:00
Utorak             08:00 - 16:00
Srijeda            11:00 - 19:00
Četvrtak          11:00 - 19:00
Petak              08:00 - 16:00

Ocjena

stručnost
cijena
ljubaznost

Foto galerija

Prikaži sve fotografije

Rječnik medicinskih pojmova

Rječnik medicinskih pojmova Često korišteni pojmovi u medicini.
saznaj više

Priručnik Bolesti

Priručnik Bolesti Sve o bolestima, njihovim simptomima i naćinu liječenja.
saznaj više

Interpretacija lab. nalaza

Interpretacija laboratorijskih nalaza Detaljan opis nekog sastojka krvi.
saznaj više

Mr. Pacient

Mr. Pacient Ne znate u kojoj oblasti tražiti doktora, tražite prema simptomima.
saznaj više

Korisni dokumenti

Korisni dokumenti saznaj više

O nama

Chicago Vein Institute Sarajevo, (CVI Sarajevo) je medicinska poliklinika isključivo posvećena dijagnozi i liječenju bolesti vena. U Chicago Vein Institute Sarajevo stručnjaci obavljaju najnovije i najdjelotvornije tretmane bolnih i proširenih vena, paučinastih vena i drugih poremećaja koji se odnose na vene. Uz odlično obućeno osoblje i nov objekat koji predstavlja posljednju riječ tehnike, naši ljekari i osoblje su u mogućnosti pomoći svima kojima je potrebno.

CVI Sarajevo pruža opcije minimalno invazivnih tretmana, uključujući endovenoznu lasersku ablaciju (Endovenous Laser Ablation, EVLA), ambulantnu flebektomiju, ultrazvukom vođenu skleroterapiju, površinsku skleroterapiju, i elastične kompresijske čarape. 

Dr. Mensur O. Šunje, medicinski direktor i flebolog s certifikatom ljekarskog vijeća, osnovao je Chicago Vein Institute kako bi sveobuhvatni tretman vena učinio dostupnim onima kojima je potreban. Dr. Šunje je svoje godine znanja i svjetsko iskustvo doveo u Bosnu i Hercegovinu, i po prvi put nudi vrhunsku uslugu u našem glavnom gradu.

Ponosni smo što smo u relativno kratkom roku od godinu dana, pružili usluge velikom broju pacijenata, od kojih je preko 500 ušlo u procedure laserskog tretmana, ambulantne fleboktomije i skleroterapije.

Usluge / Djelatnosti

Color Doppler ultrazvuk

Duplex ultrazvučno oslikavanje se može izdvojiti kao najvažniji napredak u flebologiji, medicinskoj disciplini koja se bavi venama. Kako bi se vene ispravno liječile, potrebno je identificirati tačno mjesto venskog refluksa i isključiti postojanje bilo kakvih kontraindikacija tretmanu. U Chicago Vein Institute-u, naši iskusni ljekari obavljaju kompletnu dijagnostičku evaluaciju dubokih i površinskih venskih sistema u cilju identifikacije oštečenih vena i zalistaka i tačnog određivanja mjesta venskog refluksa.

Ultrazvuk je bezbolan i neinvazivan. Od pacijenata se traži da nose komotnu odjeću. Pacijenti mogu očekivati da će kompletan ultrazvučni pregled trajati 90 minuta.

Redovan nadzor, i nakon uspješnog tretmana, je vrlo važan. Pacijenti trebaju zakazati posjete tri mjeseca i šest mjeseci nakon tretmana i dogovoriti redovne godišnje ultrazvučne preglede.

Endovenozna laserska ablacija

EVLA™ je minimalno invazivan tretman insuficijentnih proširenih vena koji je odobrila Uprava za hranu i lijekove (Food and DrugAdministration, FDA). Pod lokalnom anestezijom i s pomoću ultrazvuka, laserski kateter se umeće u safenu venu kroz mali otvor (1 – 2 mm). Laser se polako zagrijava i zatvara oštećenu venu dok se kateter izvlači. Postupak traje oko 45 minuta i ne ostavlja vidljive ožiljke.

 • nije potrebno mirovanje
 • nema ožiljaka
 • odmah vidljivi rezultati
 • može se izvoditi na svim tipovima kože
 • izvodi se u poliklinici
 • bez boli i neugodnosti nakon operacije

Ambulantna flebektomija

Ambulantna flebektomija je metoda uklanjanja velikih, nabreklih varikoziteta. Postupak se izvodi pod lokalnom anestezijom koja se dobija u ordinaciji. Vene se uklanjaju kroz mikroincizije od samo 1mm.

 • nije potrebno mirovanje
 • može se izvoditi na svim tipovima kože
 • izvodi se u poliklinici
 • minimalna bol i neugodnost nakon operacije
 • nema opće anestezije

Ultrazvukom vođena skleroterapija

Ultrazvukom vođena skleroterapija uklanja manje vene, uključujući ružne i neugodne granajuće vene na nogama. S pomoću ultrazvuka i upotrebom izuzetno tanke i skoro bezbolne igle, u bolesne vene se ubrizgava mala količina sklerozirajuće otopine. Od toga vene kolabiraju i budu apsorbirane tijelu prirođenom reakcijom zacjeljenja. Najefektivniji rezultati obično se dobijaju nakon 3 do 5 sesija. Tretirane vene postepeno nestaju u periodu od tri do šest mjeseci. Skleroterapija može poboljšati cirkulaciju u nogama zato što se protok krvi preusmjerava na zdrave vene.

 • nije potrebno mirovanje
 • nema ožiljaka
 • traje oko 30 minuta
 • može se izvoditi na svim tipovima kože
 • nema anestezije
 • izvodi se u poliklinici
 • minimalna bol i neugodnost

Površinska skleroterapija

Površinska skleroterapija, ili kozmetička skleroterapija, koristi se za tretman paučinastih vena i drugih malih vena vidljivih na površini kože. Za ubrizgavanje sklerozanta koristi se tanka igla, što na kraju dovodi do nestanka vena, proizvodi i odlične kozmetičke rezultate.

 • nije potrebno mirovanje
 • nema ožiljaka
 • može se izvoditi na svim tipovima kože
 • nema anestezije
 • izvodi se u poliklinici
 • minimalna bol i neugodnost

Elastične kompresijske čarape

Kompresijska terapija olakšava simptome koji se dovode u vezu s poremećajima vena, pomaže sveukupnu cirkulaciju i drastično smanjuje ponovnu pojavu proširenih vena nakon operacije na venama, tako povečavajući dugoročnu djelotvornost tretmana. Kompresija takođe smanjuje rizik stvaranja krvnih ugrušaka i drugih popratnih pojava.


Doktori/UposleniciMapa

Poštovani, morate biti registrovani korisnik da bi ste iskoristili ovu besplatnu pogodnost.

Za prijavu ili registraciju korsitite link "prijava/registracija" u vrhu stranice.
U5iq2