Prijava / Registracija
Još nemate profil? Registrujte se besplatno, i ostvarite mnoge pogodnosti koje Vam pruža mojDoktor.ba

Stomatološka ordinacija Dr SANDRA BIZOVIĆ

mojdoktor.ba     Rubrika     Zdravstvene ustanove   Stomatološka ordinacija Dr SANDRA BIZOVIĆStomatološka ordinacija Dr SANDRA BIZOVIĆ

M. Paše Sokolovića 4, 71000 Sarajevo
+387 33 205 324
+387 61 142 426

Radno vrijeme

Ponedeljak -Petak

09:30 - 17:30

Subota

10:30 - 13:00

Ocjena

stručnost
cijena
ljubaznost

Foto galerija

Prikaži sve fotografije

Rječnik medicinskih pojmova

Rječnik medicinskih pojmova Često korišteni pojmovi u medicini.
saznaj više

Priručnik Bolesti

Priručnik Bolesti Sve o bolestima, njihovim simptomima i naćinu liječenja.
saznaj više

Interpretacija lab. nalaza

Interpretacija laboratorijskih nalaza Detaljan opis nekog sastojka krvi.
saznaj više

Mr. Pacient

Mr. Pacient Ne znate u kojoj oblasti tražiti doktora, tražite prema simptomima.
saznaj više

Korisni dokumenti

Korisni dokumenti saznaj više

O nama

Somatološka ordinacija Dr. Sandra Bizović registrovana je u Sarajevu, 1998. godine. Kontinuirana edukacija zaposlenih, napredak tehnologije i porast broja pacijenata rezultirao je preseljenjem ordinacije u nove, znatno veće prostorije na novoj adresi M.P. Sokolovića do broja 4, Sarajevo.
Nova stomatološka ordinacija dr. Sandre Bizović odlikuje se vrhunskim uređenim, veoma konfornim prostorom i opremom primjerenom za najnovije terapijske metode i tehnologije iz područja dentalne medicine.
Ipak, ono čime se odlikujemo i šta smatramo najznačajnijim su stručnjaci iz različitih područja, koji se kontinuirano educiraju kako u našoj zemlji, tako i u inostranstvu.
Interdisciplinarna saradnja je ono što našu ordinaciju izdvaja na viši nivo. Mnogi naši pacijenti su upućeni od strane kolega-doktora dentalne medicine, u našu ordinaciju kao ortodontski pacijenti. U stalnom smo kontaktu sa nadležnim doktorom koji nam šalje ortodontskog pacijenta, kojeg na taj način timski zbrinjavamo. Foto i rentgen dijagnostiku smatramo neizostavnim dijelom savremene dentalne medicine. Kao što je u svijetu uobičajeno, svaki naš pacijent mora imati kliničke fotografije prije, za vrijeme i nakon terapije, koje nam omogućuju procjenu kvalitete naših postupaka, te koje možete pogledati na našem facebook i instagram profilu.

Usluge / Djelatnosti

ORTODONCIJA

Fiksna ortodontska terapija je najčešći i trenutno najefikasniji način korekcije nepravilnosti zuba i vilica u svijetu. U našoj ordinaciji terapiju sprovodi isključivo doktor dentalne medicine, specijalista ortodoncije dr. Sandra Bizović. 

Ortodontska terapija ne poznaje dobnu granicu za ispravljanje ortodontskih nepravilnosti, tako da najsavremenijim ortodontskim aparatima možemo riješiti gotovo svaki problem i omogućiti pacijentu osmijeh kakav je oduvijek želio. Terapije sprovodimo svim vrstama najmldernijih bravica i materijala koje se mogu naći na tržištu, kako bi terapija bila što učinkovitija, brža i zadovoljavala najviše estetske standarde.

DENTALNI IMPLANTATI

Nedostatak samo jednog zuba, utiče na poremećaj funkcije cijelog žvačnog sistema, a dentalni implantat rješava taj problem bez potrebe brušenja susjednih zuba. 

Postoje brojne tehnike kojima se može nadomjestiti izgubljeni zub, međutim dentalni implantati su najfunkcionalnija i najučinkovitija metoda. 

Dentalni impantati se koriste kod gubitka jednog ili više zuba i u kombinaciji sa drugim protetskim rješenjima, gdje mogu biti nosači krunice, mosta ili totalnih proteza. 

Indikacije za implantate su broje, te je neophodan individualni pristup svakom pacijentu, na čemu u našoj ordinaciji radi vrhunski tim stručnjaka uz najnovije tehnologije i koristeći najbolje dentalne implantate koji se mogu naći na tržištu.

DENTALNA PROTETIKA

Dentalna protetika uključuje fiksne i mobilne protetske radove, te predstavlja trajno funkcionalno i estetsko rješenje kojim se nadoknađuje jedan ili više izgubljenih zuba. 

Razlikujemo više vrsta fiksnih protetskih radova a to su krunice, ljuspice, mostovi i fiksni radovi na implantatima, dok mobilni protetski radovi uključuju sve vrste parcijalnih i totalnih proteza

Za izradu protetskih radova u našoj ordinaciji koriste se vrhunski materijali i najmodernija tehnologija.

Keramika u dentalnoj protetici danas je postala zlatni standard zbog niza dobrih svojstava koje drugi materijali nisu zadovoljavali. Keramika se odlikuje velikom tvrdoćom, velikom čvrstoćom, podnosi visoke temperaturne promjene, otporna je na hemijske utjecaje, koroziju, ne provodi el. struju, i najvažnije, biokompatibilna je, ne uzrokuje alergije i estetski maksimalno oponaša izgled pravog zuba. 
U rekonstrukciji nedostajalih zubi keramikče krunice ili keramički mostovi su sredstvo izbora za zbrinjavanje svakog pacijenta.

ENDODONCIJA

Endodoncija, odnosno liječenje kanala zubnog korijena treba spriječiti širenje infekcije. 

Svaki endodontski posupak treba biti sproveden detaljno pri svakom liječenju, što se u našoj ordinaciji provjerava RTG snimkom i savremenim aparatom za precizno mjerenje dužine korijenskog kanala, jer u suprotnom, polovično liječenje ne daje nikakve rezultate. 

Savremeni postupci endodontkog liječenja su mikrohirirški zahvati u apsolutno sterilnom random polju. 

Važno je istaknuti da su ovakvi zahvati bezbolni i provode se uglavnom u jednoj posjeti, te je nelagoda starijih metoda endodontkog liječenje svedena na minimum.

PARODONTOLOGIJA

Parodontologija je grana stomatologije koja se bavi zdravljem potpornih struktura (parodonta), koje čine zubno meso, kost i vlakna koja važu zub za kost. 
Parodontalna bolest u početnoj fazi je bezbolna i bez simptoma, međutim kasniji znaci su krvarenje desniotečenost zubnog mesaklimavost zuba ili neugodan zadah i okus u ustma, te promjena odnosa gornje i donje vilice. 
Savjesnim i redovitim održavanjem oralne higijene, umanjuje se rizik od nastanka parodontalne bolesti. 
To podrazumijeva uklanjanje zubnih naslaga pravilnim četkanjem, korištenjem zubnog konca i vodica za ispiranje, te redovnim posjetama stomatologu, koji može obaviti može profesionalno ultrazvučno čišćenje mekih i tvrdih zubnih naslaga, poliranje zuba, te Vas edukovati o pravilnom četkanju zuba.

ORALNA HIRURGIJA

Oralna hirurgija je grana dentalne medicine koja obuhvaća razne hirurške zahvate u oralnoj šupljini. Iako hirurgija budi nelagodu, medicina i tehnike toliko su napredovale, da u stomatološkoj ordinaciji Bizović, uz iskustvo i znanje naših stručnjaka, pacijentima omogućavamo bezbolne zahvate u maksimalno kratkom vremenu. 

Najčešći zahvati koji spadaju u oralnu hirurgiju su: 
• Implantologija 
• Uobičajeno i komplicirano vađenje zuba ili zaostalih korijena zuba 
• Vađenje ne izraslih, retiniranih ili impaktiranih zuba, najčešće umnjaka 
• Apikotomija korijena zuba – odstranjenje vrška „upaljenog“ korijena 
• Modelacija gingive (desni) 
• Modelacija i nadoknada kosti 
• Sinus lift – modelacija kosti u području sinusa 
• Zahvati u svrhu riješavanja estetskih i funkcionalnih poremećaja usne šupljine
 
Svi zahvati su bezbolni i kratko traju, a oporavak je brz. 

ESTETSKA STOMATOLOGIJA

Estetska stomatologija ne zanemaruje svoju osnovnu zadaću, a to je harmonično funkcionisanje žvačnog sistema, ali prati potrebe današnjice za estetikom. 
Taj dio stomatologije, osim na dobru prevenciju, dijaznozu i sanaciju oralnih struktura, stavlja naglasak na estetiku osmijeha, zdrave i prekrasne bijele zube. 
Estetska stomatologija u suranji sa svim drugim granama stomatologije, kod većih problema, pronalazi trajno i funkcionalno rješenje.

DJEČIJA STOMATOLOGIJA

Dječija stomatologija je dio dentalne medicine koja se bavi prevencijom i liječenjem zuba kod djece. Oralno zdravlje djece započinje pravilnim navikama održavanja oralne higijene koja djeca mogu usvojiti u ranoj dobi i tako preventivno utjecati na nastanak karijesa na mliječnim, a kasnije i na stalnim zubima. 

RENDGEN

Sveobuhvatan i pravilan pregled pacijenta podrazumijeva detaljnu anamnezu, klinički pregled cijele usne šupljine, te analizu rendgenskih snimaka. Samim vizuelnim pregledom usne šupljine nije moguće uočiti neka stanja, kao npr. skrivene karijese ispod starih plombi i u kontaktnim tačkama između zuba, periapikalne procese, parodontna oboljenja, stanje kosti, itd. Iz toga postaje jasno da je svako izostavljanje rendgenske dijagnostike u planiranju zahvata i terapija u bilo kojoj grani stomatologije neopravdano i neodgovorno. 

U ordinaciji dr. Bizović se koriste novi-potpuno bezbjedni uređaji PLANMECA za snimanje pojedinačnih zuba i čitavih vilica., što bi značilo da je zračenje pacijenata svedeno na minimum, te se pravljenjem desetaka ovakvih snimaka pacijent ne ozrači kao pravljenjem jedne pomoću zastarjelih aparata.


Doktori/Uposlenici


Dr. Sandra Bizović specijalista ortopedije vilica i zuba

Mapa

Poštovani, morate biti registrovani korisnik da bi ste iskoristili ovu besplatnu pogodnost.

Za prijavu ili registraciju korsitite link "prijava/registracija" u vrhu stranice.
eGM5y