Prijava / Registracija
Još nemate profil? Registrujte se besplatno, i ostvarite mnoge pogodnosti koje Vam pruža mojDoktor.ba

Stomatološka ordinacija "Dr. Stojkanović"

mojdoktor.ba     Rubrika     Zdravstvene ustanove   Stomatološka ordinacija "Dr. Stojkanović"Stomatološka ordinacija "Dr. Stojkanović"

+387 61 715 826

Radno vrijeme

 ponedeljak - četvrtak

9:30-14:00/15:00-18:00

       petak

   10:00-15:00

       subota

   10:00-13:00

Ocjena

stručnost
cijena
ljubaznost

Foto galerija

Prikaži sve fotografije

Rječnik medicinskih pojmova

Rječnik medicinskih pojmova Često korišteni pojmovi u medicini.
saznaj više

Priručnik Bolesti

Priručnik Bolesti Sve o bolestima, njihovim simptomima i naćinu liječenja.
saznaj više

Interpretacija lab. nalaza

Interpretacija laboratorijskih nalaza Detaljan opis nekog sastojka krvi.
saznaj više

Mr. Pacient

Mr. Pacient Ne znate u kojoj oblasti tražiti doktora, tražite prema simptomima.
saznaj više

Korisni dokumenti

Korisni dokumenti saznaj više

O nama

Ordinacija Dr. Stojkanović je osnovana 2017. godine. Ordinacija se sastoji od manjeg stručnog tima doktora i asistenata tako da obuhvaćamo sve stomatološke specijalnosti.

Cjelokupan rad ordinacije baziran je na principima zdrave, holističke stomatologije, tj. da su svi materijali (ispuni, protetika itd.) biokompatibilni što znači zdravi za organizam.

Naš tim pružiti će Vam ljubaznost, prevazilaženje straha od stomatologa i najsuvremenije stomatološke zahvate.

Na cilj je da pacijenti u svakom trenutku imaju vrhunsku stomatološku uslugu te osjećaj povjerenja i sigurnosti u uspjeh bez obzira o kojem se području stomatologije radi.

STOMATOLOŠKA OPREMA

Možemo se pohvaliti vrhunskom opremom koja je u samom vrhu svjetskih standarda i trendova te nam pomaže u postizanju još veće kvalitete usluge.

Najmoderniji materijali i tehnologije u kombinaciji sa dugogodišnjim iskustvom sigurno će zadovoljiti sve vaše zdravstvene i estetske potrebe. Garantiramo najviše standarde struke i povoljne cijene.

Naša stomatološka ordinacija nudi cijeli niz usluga – od besplatnog prvog pregleda i konsultacija sa stomatologom, do složenih implantoloških zahvata.

STERILIZACIJA I DEZINFEKCIJA

Razvoj medicine, korištenje sve modernijih tehnologija, osuvremenjena organizacija zdravstvene zaštite te promjena strukture stanovništva, samo su neki od čimbenika kod porasta potražnje zdravstvenih usluga u svrhu zaštite zdravlja. Moderna stomatologija, osima na kvalificiranog stomatologa, oslanja se i na timski rad. Svi članovi tima, po naravi svog posla, stalno su izloženi bolestima od kojih su mnoge od njih opasne, čak i kobne.

Današnja stomatološka doktrina zahtijeva da se svakom pacijentu pristupa kao potencijalnom izvoru zaraze. Zbog toga je nužno da svi članovi tima provode sve higijensko-preventivne mjere kako bi zaštitili pacijente, ali i same sebe.

Zaštita se postiže općim i specifičnim mjerama. Opće mjere obuhvaćaju provođenje dezinfekcije i sterilizacije, te korištenje potrošnih materijala za jednokratnu uporabu tijekom kliničkog pregleda ili dijagnostičko-terapijskog postupka.

Specifične mjere zaštite međusobno se nadopunjuju, ali ne isključuju opće mjere zaštite, te su specifične za pojedine segmente stomatologije.

Naši pacijenti mogu biti sigurni da u trenutku kada sjednu na stomatološki stolac, sve što dolazi u kontakt sa njihovim ustima i zubima je čisto, dezinficirano i sterilno.

Usluge / Djelatnosti

PROTETIKA

Zubna protetika (protetika zuba) grana je dentalne medicine koja se bavi nadomještanjem izgubljenih zuba i mekanih dijelova usne šupljine potpunim (totalnim) ili djelomičnim (parcijalnim) protezama, krunicama, mostovima i ljuskama.

ORALNA HIRURGIJA

Vaše zdravlje je dragocjeno i to je najvažnije. Samo kirurški zahvati obavljeni u profesionalnoj i kvalitetnoj ordinaciji dolaze u obzir kada je u pitanju Vaše zdravlje!

IMPLANTOLOGIJA

Zubni implantat trajno je i najbolje rješenje ako vam nedostaju zubi. Implantati su najsličniji prirodnim zubima te se i ponašaju kao prirodni zubi. Također, vraćaju sve oralne funkcije, a njihovom ugradnjom vratit će vam se osmijeh, samopouzdanje i podići kvaliteta života.

BOLESTI USTA I PARODONTOLOGIJA

Parodontologija je grana stomatologije koja se bavi liječenjem zubnog mesa (upale desni). Procjenjuje se da danas sve više ljudi ima problema s nekim oblikom bolesti desni, a više se ne može osloniti ni na dobne skupine koje su izložene različitim oblicima parodontalnih bolesti. Najčešći način za liječenje parodontoloških problema je metoda kiretaže zubnog mesa.

ENDODONCIJA

Liječenje zuba spada u opću stomatologiju te se odnosi na terapiju zubne pulpe. Samo liječenje zuba iglicama vrlo je delikatan zahvat jer zahtijeva veliku preciznost doktora dentalne medicine koji ulazi u samu srž zuba kako bi liječio upalu živca i samim time spasio zub.

PROFILAKSA

U stomatologiji, primarna profilaksa obuhvaćala bi sve one postupke koji za cilj imaju sprječavaju razvoj karijesa ili parodontne bolesti te se primarno provodi kod djece kao i kod odraslih.

RESTORATIVNA STOMATOLOGIJA

Pod pojam opće/restorativne stomatologije ubrajamo tretmane kao što su liječenje zuba (endodoncija), ispuni (plombe) te čišćenje zubnog kamenca.


Doktori/Uposlenici


Dr. Sandro StojkanovićSpecijalista oralne hirurgije

Mapa

Poštovani, morate biti registrovani korisnik da bi ste iskoristili ovu besplatnu pogodnost.

Za prijavu ili registraciju korsitite link "prijava/registracija" u vrhu stranice.
lcCSG