Prijava / Registracija
Još nemate profil? Registrujte se besplatno, i ostvarite mnoge pogodnosti koje Vam pruža mojDoktor.ba

Prof. Dr. VELJKO VLAISAVLJEVI

Specijalista za reproduktivnu medicinu.

mojdoktor.ba     Rubrika     Doktori   Prof. Dr. VELJKO VLAISAVLJEVI
Prof. Dr. VELJKO VLAISAVLJEVI
Specijalista za reproduktivnu medicinu.

Ocjena

stručnost
cijena
ljubaznost

Kontak info

tel:
+387 36 555-995
fax:
+387 36 555-996

Biografija

Prof. dr. Veljko Vlaisavljević je diplomirao na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Ljubljani. U Mariboru je još 1983. godine osnovao IVF Laboratorij, a do 2014. godine je bio i predstojnik Odjela za reproduktivnu medicinu Ginekološke klinike u Mariboru. Sada je zaposlen u IVF Adria Consulting Maribor. Uz svoj klinički i znanstveni rad omogućio je edukaciju brojnih ginekologa i embriologa iz regije i pomogao u organizaciji i radu nekoliko Centara za vantjelesnu oplodnju na ovom području. Inicijator je osnivanja prvog udruženja neplodnih pacijenata na našim prostorima (1988.) i bio je izaslanik ESHRE pri osnivanju europskog udruženja neplodnih pacijenata “Fertility Europe“ (2010.).

Veljko Vlaisavljević je jedan od malobrojnih ginekologa koji se profesionalno cijeli radni vijek bave isključivo liječenjem neplodnosti parova i vantjelesnom oplodnjom, još od 1983 godine. Doktorirao je na području liječenja neplodnosti muškarca (andrologiji) u Zagrebu. U suradnji sa dugogodišnjim suradnikom prof. Borutom Kovačičem, biologom-embriologom, 1995. godine kao 11. tim u svijetu, ostvario je začeće i porod bebe začete metodom injekcije spermatozoida u jajnu stanicu (ICSI i TESA). Njihovo dugogodišnje iskustvo i suradnja na području vantjelesne oplodnje rezultirala je rađanjem više od 9.000 beba začetih metodoma IVF i ICSI.

Svoja iskustva je publicirao u više od 500 radova u stručnoj literaturi. Svoju profesionalnu aktivnost je osim u nacionalnom i regionalnom okviru stavio na raspolaganje i Europskom udruženju za humanu reprodukciju i embriologiju (ESHRE), gdje je nekoliko godina bio član upravnih i radnih tijela za kontrolu kvalitete IVF centara, akreditaciju europskih IVF centara, pripremu europskih smjernica liječenja neplodnosti i organizator edukacije ginekologa i embriologa.

Trenutno je predsjednik Instituta za reproduktivnu biologiju, Centar za interdisciplinarne i multidisciplinarne studije, Univerziteta u Mariboru, te obnaša funkciju redovnog profesora ginekologije i perinatologije na Medicinskom fakultetu u Ljubljani.

Vlastito iskustvo rada u laboratoriju za IVF i u liječenju neplodnih parova prof. Vlaisavljević će podijeliti sa Vama svojom saradnjom sa našim Centrom za reproduktivnu medicinu i željene trudnoće. U našem centru prof. Vlaisavljević će voditi kompletnu proceduru liječenja. Laboratorijski dio postupka biti će pod kontrolom stručnjaka s dugogodišnjim iskustvom i certifikatom ESHRE.

Termin za konsultacije i/ili liječenje u Poliklinici “Arbor Vitae Dr. Sarić” možete dobiti telefonom (036/555-995 ili 036/555-996) ili elektronskom poštom na adresi u Mostaru ([email protected]) ili u Mariboru ([email protected]).

Poštovani, morate biti registrovani korisnik da bi ste iskoristili ovu besplatnu pogodnost.

Za prijavu ili registraciju korsitite link "prijava/registracija" u vrhu stranice.