Poliklinika Glavić iz Dubrovnika po drugi put u saradnji sa najpoznatijom kompanijom neurorehabilitacijskih uređa "Hocoma" iz Švicarske organizuje humanitarnu akciju.

Naime, nakon uspješno završene humanitarne akcije kojom su pomakli granice i što je najvažnije vratili nadu i funcionalnost ruku većine "otpisanih" neuroloških pacijenata, saradnja Poliklinike Glavić i kompanije Hocoma piše novu priču i zaokružuje neurorehabilitaciju krunom Hocoma-inih revolucionarnih uređaja LOKOMATOM.

Riječ je o najsoficitiranijem robotu za neurorehabilitaciju nogu odraslih i djece, a Poliklinika Glavić poklanja terapiju koja bi mogla promijeniti živote 10 pacijenata iz Hrvatske, Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Neurorehabilitacija sa Lokomatom košta, inače, desetine hiljada konvertibilnih maraka u Švicarskoj.

Lokomat se može upotrijebiti kod: moždanog udara, cerebralne paralize, multipla skleroze, parkinsonove bolesti, paraplegije, traumatske ozljede mozga, degenerativnog oboljenja zglobova donjih ekstremiteta, spinalne mišićne atrofije, slabosti mišića zbog nedostatka mobilnosti, paraplegije i hemiplegije.

Dokumentaciju osobe kojoj je ova pomoć najpotrebnija možete poslati na:

[email protected] ili putem Facebook stranice

U konsultaciji sa stručnjacima iz inostranstva tim neurologa i fizijatara će pregledati svu pristiglu dokumentaciju do 20. marta, te će u zavisnosti o stadiju bolesti i dijagnozama odlučiti o 10-tak pacijenata.

Za više informacija o Lokomatu posjetite www.poliklinika-glavic.hr

(NajDoktor.ba)