Dobrotvorni maraton "Metar Za Zdravlje" bit će održan u nedjelju, 2. oktobra u Sarajevu. Pokretač ideje je muzičar, pisac i novinar Arnel Šarić ''Sharan'', koji je ujedno i jedini trkač na ovogodišnjem izdanju "Metra Za Zdravlje".

Ukupni prihod od donacija primit će Udruženje Srce za djecu koja boluju od raka u Federaciji BiH s kojim je potpisan ugovor o doniranju, saopćeno je od organizatora manifestacije.

Šarić je odlučio prodavati metre maratona po cijeni od 1 KM, te je od distance 42.195 metara, što je ukupna dužina maratona, do sada prodato 1.285 metara, odnosno skupljeno je 1285 maraka.

Maraton će se protezati kroz sve četiri sarajevske općine sa nekoliko kružnih dionica, a na otprilike 26. kilometru Šarić će dotrčati do Roditeljske kuće Srca za djecu.

Za maraton je moguće donirati putem interneta (Paypal), bankovnog sistema ili lično, a dogovorena je saradnja s NGO ''Marathon'', te će Udruženje Srce za djecu postaviti štandove za donacije na ovogodišnjim trkama - Avon Djevojke na trčanju i Sarajevo Coca-Cola polumaraton.

Sve dodatne informacije o doniranju i podršci projekta "Metar Za Zdravlje" moguće je naći na službenoj stranici www.metarzazdravlje.com, kao i Facebook stranici.

NajDoktor.ba