Roditeljska kuća koja je svečano otvorena 26. aprila 2016. godine i namjenjena je za smještaj djece oboljele od malignih oboljenja i njihovih roditelja koji dolaze van Kantona Sarajevo sutra će obilježiti 200 dana rada.

U srijedu, 7.decembra, u Roditeljskoj kući, krug Pedijatrijske klinike Jezero, bit će održana prezentacija dosadašnjega rada Roditeljske kuće.

Od dana otvaranja pogodnosti Roditeljske kuće, potpuno besplatno je koristilo 30 porodica s područja cijele Federacije BiH.

Za vrijeme boravka u kući roditelji i djeca ostvaruju pravo na: besplatan smještaj za oboljelo dijete i njegovu porodicu (otac, majka, brat, sestra), osnovne namirnice i sredstva za higijenu, stručna pomoć psihologa, socijalnog radnika, pedagoga, okupacione radionice za roditelje, kreativne radionice za djecu.

Roditeljska kuća je izgrađena donatorskim sredstvima i bez te podrške djeca i roditelji ne bi imali pogodnosti koje im nudi trenutno Roditeljska kuća.

Da bi Roditeljska kuća nastavila sa svojim nesmetanim radom potrebno je sistemsko rješenje za održavanje kuće, navodi se iz Udruženja Srce za djecu koja boluju od raka FBiH.

NajDoktor.ba