Ako je vjerovati stručnjacima za zdravu prehranu, kao što je dr. Nigma Talib, neke stvari su apsolutno jasne. Naime, doktorica Talib jedna je od stručnjakinja za čitanje prehrane “s lica”, odnosno uvidom u stanje kože može odrediti koliko je nezdrava prehrana koju unosimo na dnevnoj bazi.

Prema njezinim riječima, dosad je vidjela mnogo “mliječnih, vinskih i glutenskih lica”, kako simpatično naziva ljude koji pretjerano uživaju u određenim namirnicama koje toliko definiraju naš izgled. Hormonalni disbalans, koji je također visoko na listi stvari koje mogu uništiti vaše zdravlje, a time i izgled, najviše se iscrtava u nadutosti, tamnim krugovima ispod očiju, baš kao i pretjerana konzumacija alkoholnih pića i hrane prepune soli, aditiva i glutena.

Dr. Francesca Fusco, stručnjakinja za kožu iz New Yorka, kaže da su neki ljudi osjetljiviji na sastojke iz hrane te da njihova lica reaguju gotovo odmah na presoljenu i nezdravu hranu. “Suhoća kože, bore, jednostavno loše stanje kože, također su povezani s onim što jedete, ili još bolje – ne jedete”, napominje doktorica.