Udžbenik "Oftalmologija kroz pitanja" urednice prof.dr. Sanje Sefić - Kasumović sa autorima objavljen je u izdanju izdavačke kuće "Dobra knjiga" iz Sarajeva.

Kao rezultat slobodnog vremena u doba pandemije, udžbenik je pozitivan stav urednika i autora prema svemu što život nosi te vjera da je najljepše raditi ono u šta duboko vjerujete izrodio je novi udžbenik iz oftalmologije.

Tridesetogodišnje iskustvo autora u svakodnevnom radu sa pacijentima dalo je ogroman broj izvanrednih primjera za prikaz u svrhu edukacije. S obzirom da je posljednji udžbenik iz oftalmologije u Bosni i Hercegovini izdat 1998. godine, veoma je korisno objaviti savremena dostignuća i potkrijepiti ih slikama i primjerima iz kliničke prakse.

Udžbenik je namijenjen studentima medicine, stomatologije i srodnih fakulteta, specijalizantima oftalmologije, kao i specijalistima koji žele obnoviti i proširiti znanje o savremenoj oftalmologiji.

Recenzenti udžbenika su prof. dr Zoran Vatavuk, ravnatelj Klinike za očne bolesti KBC "Sestre milosrdnice" Zagreb i prof. dr Vesna Jakšić, direktor odjela za retinu Očne klinike "Zvezdara" Beograd. Navedeni udžbenik se može naći u prodaji na Sarajevskom sajmu knjiga i u knjižarama Svjetlost.

Udžbenik istog urednika napisan je i na engleskom jeziku pod naslovom "Essentials in Ophthalmology", a izdat od strane Sarajevo School of Science and Technology (SSST).

Izvor:

https://www.facebook.com/PoliklinikaDrSefic