Udruženje prijevremeno rođene djece "Zvjezdice", povodom Međunarodnog dana svjesnosti o prijevremenom porođaju, posjetili su Odjel neonatalne njege na Klinici za pedijatriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu i uručili poklone.

Članovi Udruženja u posjetu su došli s djecom, a u okviru druženja dijelili su međusobna iskustva i kroz razgovor s ljekarima ovog odjela podsjetili na značaj podrške i razumijevanja medicinskog osoblja.

Druženju je prisustvovala generalna direktorica Kliničkog centra Sebija Izetbegović koja je izrazila zadovoljstvo ovom posjetom te istakla da će KCUS i ubuduće podržavati i njegovati ovu saradnju.

Šefica Odjela 1 Pedijatrijske klinike 2 Suada Heljić priredila je kratku prezentaciju u povodu Svjetskog dana prematuriteta, ukazujući na značaj rada Udruženja te saradnje koju roditelji imaju s Pedijatrijskom klinikom.

Predstavnici Udruženja kazali su da su izuzetno zahvalni ljekarima i medicinskom osoblju na ukazanoj pažnji tokom boravka njihove djece, te da su im savjeti i razumijevanje bili veliki oslonac, saopćeno je iz Služba za odnose s javnošću Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

NajDoktor.ba