U prostorijama Kluba zdravlja Sarajevo od 21. do 23. aprila 2016. godine bit će održana serija zdravstvenih predavanja pod nazivom "Izaberi zdravlje". Govornik je dr. Karolj Čengei, inžinjer prehrambene tehnologije. Početak predavanja je u 18 sati, a ulaz je slobodan. Klub se nalazi na adresi Tepebašina 5.

Tematika nastupajućih predavanja bit će povezanost između načina života i modernih bolesti, moć prijesne ishrane, kao i sve aktuelnija pojava glutenske enteropatije i intolerancije na laktozu. Praktični dio predavanja obuhvatit će kurs priprema zdrave hrane, kao i besplatne lične konsultacije sa govornikom.

Klub zdravlja Sarajevo djeluje pod pokroviteljstvom Humanitarne organizacije ADRA.Kao takav ima za cilj poboljšanje opšteg zdravlja građana, upoznavanje građana sa novim trendovima u zdravoj ishrani, promociju aktivnog načina života, kao i organizaciju kurseva pripreme zdrave hrane.

Sve potrebne informacije mogu se dobiti pozivom na telefon 066/379-119 (koordinator Kluba zdravlja Lav Šćelović) ili slanjem elektronske pošte na adresu [email protected].

(NajDoktor.ba)