Nakon šest godina, u Sarajevu se u periodu od 26.10 do 28.10.2017.godine održava 2. Kongres hematologa i transfuziologa BiH sa međunarodnim učešćem, na kojem je jedan od sponzora i Medical Park turska zdravstvena grupacija. 

Organizator Kongresa je Udruženje hematologa i transfuziologa FBiH na čelu sa dr.med.sci. Azrom Jahić, predsjednica Kongresa, dr.Aida Đozo predsjednica Organizacionog odbora i prof. dr Alma Sofo predsjednica Naučnog odbora. Tehnička organizacija Kongresa povjerena je stučnom timu Pro Optimus tours d.o.o.

Kongresu će prisustvovati veliki broj međunarodnih gostiju i učesnika, te veoma cijenjeni profesori i gosti koji će kao predavači  uzeti učešće na ovom događaju. Ispred Medical Park turske zdravstvene grupacije kao gost i predavač će biti cijenjeni prof.dr Yener Koc, koji iza sebe ima 25 godina uspješnog rada u oblasti transplatacije matićnih ćelija, te koštane srži.

Prof.dr Yener Koc je trenutno direktor odjela za transplatacije Antaliji i inspektor je u evropskoj agenciji JACIE (evropski registar transplatacije koštane srži). Na ovom kongresu održat će predavanje na temu: “Toksičnost, interakcija medikamenata i praćenje matičnih ćelija prilikom transplatacije”.

Tokom kongresa posjetioci će imati priliku poslušati stotinu i dva naučna rada u tri sale kongresnog hotela Radon Plaza, te će tom prilikom biti u mogućnosti razmijeniti dosadašnja iskustva i naučna saznanja.