Agencija za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu u Federaciji Bosne i Hercegovine (AKAZ) 15. septembra 2016. godine započinje sa edukacijom zdravstvenih profesionalaca u Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš" u Sarajevu.

Program AKAZ-ove edukacije sadrži 12 edukativnih modula u trajanju od tri mjeseca. To znači da će se edukacija održavati jednom sedmično u trajanju od 4-5 sati. To će uključivati, pored predavanja, i praktične vježbe u cilju da učesnici edukacije budu u potpunosti pripremljeni za efikasno obavljanje zadataka koji ih očekuju u procesu poboljšanja kvaliteta u njihovoj ustanovi.

Realizacija projekta uvođenje sistema sigurnosti i kvaliteta planira se u periodu od dvije godine. U prvoj godini predviđene su aktivnosti na edukaciji zaposlenika koji aktivno rade na uspostavljanju sistema sigurnosti i kvaliteta, te posjete facilitatora što prodrazumijeva pomoć iskusnih kolega zaposlenicima J.U. Opće bolnice, "Prim. dr. Abdulah Nakaš" Sarajevo na uspostavljanju sistema kvaliteta. U drugoj godini nastaviće se facilitacija u koju će biti uključeno 2-3 AKAZ-ova facilitatora imajući u vidu kompleksnost ustanove i veliki broj organizacionih jedinica u ovoj bolnici.

"Sigurni smo imajući u vidu već pokazanu veliku zainteresovanost menadžmenta i zaposlenika ove cijenjene ustanove, da će se sve planirane i dogovorene aktivnosti neometano odvijati i da će Opšta bolnica "Prim. dr. Abdulah Nakaš" imati svoje mjesto na AKAZ-ovoj listi akreditiranih zdravstvenih ustanova", navodi se u saopćenju AKAZ-a.

NajDoktor.ba