Obučena u Deda Mraza, članica  Spasilačkog kluba "Wolf" i Gorske službe spasavanja iz Foče Jelena Simović, obradovala je danas djecu koja se liječe u Univerzitetskoj bolnici Foča, banuvši im u igraonicu kroz prozor, tako što se sa zadnjeg sprata, pomoću alpinističke opreme, spustila niz bolnički zid.

Popularna fočanska "vučica" na originalna je način izmamila osmijehe kod djece i još jednom pokazala izuzetnu spretnost, spuštajući se sa vrha zgrade na prvi sprat gdje je smješteno dječije odjeljenje.

Uz muzičku pratnju na gitari svog prijatelja Darka Milanovića, Jelena je razdraganoj djeci podijelila novogodišnje paketiće.

"Ideja se javila prošle godine, ali je nismo mogli realizovati zbog velikih snjegova i naše zauzetosti na terenu. Ove godine smo uspjeli, izmamili smo dječije osmijehe, ono što se ničim ne može platiti", rekla je Jelena, prenosi Radio Foča.

Pedijatar u Univerzitetskoj bolnici Biljana Milinković zahvalila se fočanskim spasiocima što su na lijep način obradovali djecu.

"Nemam riječi da kažem koliko smo zahvalni 'Wolfu'. Ovo je predivan način da se obraduju mališani koji zbog bolesti moraju da budu u bolnici. Nadam se da će se i drugi ugledati naše spasioce", rekla je Milinković.

Akciju su pozdravili i roditelji djece koja se liječe u fočanskoj bolnici.

"Prijatno sam se iznenadila. Djeci ovo dosta znači, obradovala su se, a mi roditelji smo srećni kad znamo da neko misli na našu djecu i da nisu zaboravljena", rekla je Jelena Karna sa Pala, majka osmomjesečne bebe.

Inače, spasioci iz "Wolfa" certificirani su za sve vrste spašavanja ljudi - na divljim rijekama, planinama ili pećinama, a tokom proteklih godina, u saradnji sa Ministarstvom sigurnosti BiH i drugim institucijama i policijskim agencijama, bili su prisutni u cijeloj BiH, u poplavama, lavinama, nesrećama. Bili su nedavno jedini predstavnici BiH na međunarodnoj vježbi urbanog spašavanja u situacijama zemljotresa, poplava i cunamija. Vježba je održana u Portugalu. 

NajDoktor.ba