Kompanija Siemens jučer je u Mostaru poliklinici Vitalis isporučila novi uređaj magnetne rezonance. Radi se o jednom od najsuvremenijih uređaja ove vrste u regiji. 

"Ovo je zadnja generacija ovakvih uređaja koji jamče brzo snimanje, visoku kvalitetu slike. Osim nabavke magneta idemo prema svome cilju, a to je širenje, upošljavanje novih ljudi. Pravimo i svojevrsni poslovni inkubator. Želimo stvarati naš medicinski kadar. Mi ćemo uskoro pokrenuti prijem mladih liječnika, nudit ćemo specijalizacije, osigurat ćemo najbolje uvjete za učenje", izjavio je vlasnik poliklinike Vitalis Goran Đuzel.

Dodao je kako novi uređaj počinje raditi 20. juna, a već sada su popunjeni termini do kraja toga mjeseca.

"Dnevno ćemo raditi od 10 do 15 snimanja, a sada već zapisujemo ljude za srpanj. Jedan od uvjeta za nabavu ovoga uređaja je bilo i preseljenje u veće prostorije i zato smo se odlučili doći u Mepas Mall. Sada su nam mogućnosti daleko veće nego ranije, a cilja svega je našim korisnicima nuditi još kvalitetnu uslugu", ističe Đuzel.

Dodao je kako su na mjestu gdje će spomenuti uređaj biti postavljen ugrađene posebne izolacije kako bi se okolica zaštitila od bilo kakvih zračenja.

"Sve zaštite su urađene po standardima i pravilima Europske unije, tako da rad ovoga uređaja neće imati bilo kakvih posljedica po okolinu", zaključio je Đuzel.

Za ovu priliku dopremljene su i posebne dizalice iz Sarajeva kako bi uređaj podigle na šesti kat Mepas Malla. 

NajDoktor.ba