Prijava / Registracija
Još nemate profil? Registrujte se besplatno, i ostvarite mnoge pogodnosti koje Vam pruža mojDoktor.ba

Plava Poliklinika

mojdoktor.ba     Rubrika     Zdravstvene ustanove   Plava PoliklinikaPlava Poliklinika

Treće Tuzlanske brigade 7, 75000 Tuzla
+387 35 393 111
+387 35 393 222
+387 35 393 666

Radno vrijeme

Radnim danima

08:00 - 19:00

Subotom

08:00 - 19:00

Nedelja

09:00 - 19:00

Ocjena

stručnost
cijena
ljubaznost

Foto galerija

Prikaži sve fotografije

Rječnik medicinskih pojmova

Rječnik medicinskih pojmova Često korišteni pojmovi u medicini.
saznaj više

Priručnik Bolesti

Priručnik Bolesti Sve o bolestima, njihovim simptomima i naćinu liječenja.
saznaj više

Interpretacija lab. nalaza

Interpretacija laboratorijskih nalaza Detaljan opis nekog sastojka krvi.
saznaj više

Mr. Pacient

Mr. Pacient Ne znate u kojoj oblasti tražiti doktora, tražite prema simptomima.
saznaj više

Korisni dokumenti

Korisni dokumenti saznaj više

O nama

Plava poliklinika 20 godina sa vama. Prva privatna porodična zdravstvena ustanova sa centralnim sjedištem u Tuzli i manjom ispostavom u Sarajevu.

Trenutno se prostire na preko 1000 m², sa više od 40 stalno zaposlenih i velikim brojem konsultanata. Vlasnici Prim.dr Džemil Hujdurović spec.ginekologije i akušerstva, dr porodične medicine i Prim.dr Senada Hujdurović spec. Interne medicine-kardiolog i dr porodične medicine, planiraju dodatno proširenje kapaciteta !

Plava polikliklinika je spoj ljekara sa velikim stručnim iskustvom i mladih ambicioznih ljekara školovanih na Zapadu.

Plava poliklinika je i prva privatna zdravstvena ustanova koja je u Federaciji BiH sklopila ugovor sa Zavodom za javno zdravstvo o pružanju CT i MRI pretraga, uz zdravstvenu knjižicu i tako skratila liste čekanja. Teleradiologija - telekomunikacija Teleradiologija ili postavljanje dijagnoze na daljinu, uz pomoć rentgenskih i snimaka (CT) predstavlja jednu od savremenijih metoda koja se primjenjuje u Plavoj poliklinici. Referirajući se na svjetske i regionalne standrade, Plava poliklinika je i uvela metode Teleradiologije; Koristeći nova telekomunikacijska rješenja, a uvažavajući vrijeme i potrebe naših pacijenata, nastojimo da se u rekordnom roku završe ove ekspertske radiološke analize, a što je u suštini i koncept našeg cjelokupnog rada.

Set različitih medicinskih pretraga koje se mogu obaviti za jedan dan u Plavoj poliklinici nedostižan je izazov i za razvijene zemlje zapadne Evrope.

U Plavoj poliklinici se radi preko 1000 (hiljadu) zdravstvenih pretraga!

Plava poliklinika je danas tehnološki najmodernije opremljena zdravstvena ustanova u BiH, gdje rade najeminentniji stručnjaci iz različitih oblasti medicine, primarijusi, profesori, docenti, magistri... U Plavoj poliklinici Tuzla su od jutarnjih sati odmah je dostupno tri specijaliste interne medicine, kardiolog, dva ginekologa, radiolog, specijalista medicine rada....

Izdvojićemo neke od naših usluga: najsavremenije i specifične laboratorijske pretrage- imunologija, svi specijalistički pregledi, kao i sve vrste ljekarskih uvjerenja...

U Plavoj poliklinici se izvode sofisticirane radiološke pretrage na:

 • 64 slajsnom CT-u (koronarografija, virtualna kolonoskopija).
 • MRI 1.5T (MRI angiografija, MRI enteroskopija, MRCP, MRI dojke)
 • Digitalni RTG, mamografija, denzitometrija
 • Ekspertni UZ pregledi (2D/4D UZ srca, UZ abdomena, CDU svih krvnih sudova, UZ štitnjače).
 •  2D/3D/4D ekspertni ultrazvuk u trudnoći (kombinovani screening i organ screening sa FMF London licencom )

Posebno značajno za naše klijente: Za isti dan do prave dijagnoze!

Velika prednost u našem radu je multidisciplinarnost, naši specijalisti sa velikim entuzijazmom, zajedno, rješavaju zdravstvene probleme jednog pacijenta, uz veliku stručnost i ogromnu posvećenost!  

Novost: Kardiološka ambulanata: Idemo i korak dalje,u jednom danu možete obaviti sve! Internistički i kardiološki pregled, 2D ultrazuk srca, 4D ultrazuk srca (prvi u BiH), 24h holtermonitornig, ergometrija, troponini...; CT koronarografija

- Gastroenterološka ambulanta (gastroskopija/kolonoskopija) - Ginekološka ambulanta....

Jedinstven koncept u BiH predstavljaju VIP preventivni pregledi: Kako smo već naveli da za jedan dan možemo odraditi veliki broj zdravstvenih pretraga, dodatno smo omogućili i ugodan boravak, u posebno namijenjenoj sobi sa doručkom,TV-om, internetom i masažom .

Rezultati kliničke prakse Plave poliklinike publiciraju se u recentnim časopisima / Current contest (CC).

Naši klijenti znaju zašto dolaze upravo u Plavu polikliniku Nema lutanja, Plava poliklinika ima sve na jednom mjestu! Uvjerite se zašto iz dana u dan imamo sve više zadovoljnih klijenata.

 

Usluge / Djelatnosti

Porodilište

Laboratorija

U skladu sa najvišim standardima laboratorijske prakse laboratorija "Plave poliklinike" bavi se ispitivanjem uzoraka iz biohemije, hematologije, mikrobiologije... Poštujući sve zakone kontrole kvalitete rada na sofisticiranoj opremi. Veliki dio pretraga koje se u laboratorijama "Plave poliklinike" mogu obaviti, možete pronaći na popisu koji smo za Vas pripremili u popisu naših usluga. Ukoliko se neka od pretraga tamo ne nalazi, slobodno nam se obratite neposredno mailom, telefonom ili upitom. Laboratorijske pretrage koje vršimo, osim ako analize ne zahtijevaju određenu vremensku proceduru, u najskorije vrijeme budu gotove, pod strogim nadzorom naših inžinjera, poštujući filigransku proceduru i tačnost. 

PRIPREMA PACIJENTA

 Uvaženi pacijenti, kako bi Vaši rezultati bili pouzdani, neophodno je da budete adekvatno pripremljeni  i upućeni u procedure uzorkovanja krvi.Naša je obaveza da Vas uputimo i da Vam u tome pomognemo!

Pravilna priprema pacijenta prije uzorkovanja krvi je vrlo značajna, jer od nje zavisi i tačnost rezultata.

Način pripreme ovisi od vrste analiza koje se rade. Na rezultate laboratorijskih pretraga utiču sljedeći parametri:

 • Režim ishrane
 • Indeks tjelesne mase (BMI)
 • Godine
 •  Spol
 • Primjena terapije (npr.antibiotici)
 • Trudnoća
 • Fizička aktivnost
 • Određene životne navike ( konzumiranje duhana, kafe, alkohola...)

Da bi se pravilno tumačili dobijeni rezultati i odredile referentne vrijednosti, potrebno je dati tačne podatke prije uzorkovanja.

PREPORUKE:

 •  Uzimanje uzorka za kompletnu krvnu sliku ( eritrociti, leukociti, hemoglobin...) moguće je tokom cijelog dana, adekvatan uzorak je  venska i kapilarna krv.
 •  Ne preporučuje se veća fizička aktivnost tokom 24 sata prije uzorkovanja, jer utiče na povišene vrijednosti pojedinih enzima.
 • Za većinu biohemijskih analiza ( posebno za analizu glukoze, holesterola, triglicerida...) neophodno je uzimanje uzorka na prazan stomak 10 do 12 sati nakon poslednjeg obroka.
 •  Uzorci za određivanje nivoa tumorskih markera, virusa i većine hormona, također se mogu uzimati neovisno od vremena uzorkovanja, ali je preporučljivo ne konzumirati hranu i piće najmanje 2 do 3 sata prije vađenja krvi. Za analize prolaktin, kortizol i ACTH neophodno je mirovanje od 20 minuta prije uzorkovanja.
 • Za pojedine analize je izuzetno značajno vrijeme uzimanja uzorka ( cirkadijalni ritam), faza menstrualnog ciklusa ili nedjelja trudnoće, i tada je neophodna konsultacija sa liječnikom prije uzorkovanja da bi se pribavio pravilan uzorak.
 •  Za analizu urina potrebno je, nakon lične higijene ( toaleta toplom vodom i sapunom), prvi jutarnji urin ( srednji mlaz)  u sterilnoj posudi u najkraćem mogućem roku donijeti u laboratoriju.
 • Za pacijente koji su na  oralnoj antikoagulantnoj terapiji ili bilo kojoj drugoj terapiji za hronične bolesti, preporuka je  vađenje krvi u jutarnjim satima, a odmah nakon uzorkovanja i uzimanje uobičajene terapije.

Radiologija

VIP preventivni pregledi

VIP pregledi su posebno osmišljeni preventivni sistematski pregledi za sve one koji mnogo rade, za osobe koje rijetko odlaze liječniku, a ipak savjesno razmišljaju o vlastitom zdravlju, kao i za one koji upravo zbog manjka slobodnog vremena žele detaljan screening u najkraćem mogućem vremenu.Riječ je o individualnim opsežnim programima prilagođenim potrebama savremenog čovjeka. Predlažemo nekoliko varijanti VIP pregleda za muškarce i žene, upotpunjene vašim potrebama i u skladu sa poslovima koje obavljate.Dakle, sadržaj ponude uključuje i vaše zahtjeve,a mi smo tu da vam ponudimo stručnu pomoć oko odabira za vas najpovoljnije varijante. Izaberite neki od VIP pregleda i obnovite vašu životnu i radnu energiju ­provjerite svoj zdravstveni status!

Ginekologija i akušerstvo

Ginekologija Plave poliklinike osmišljena je kao moderni dijagnostičko-terapeutski odjel, primarno usmjeren na zaštitu zdravlja i liječenje žena svih generacija, od reproduktivnog doba do menopauze i postmenopauze. Pokušavamo pacijentice upoznati sa aktuelnim ginekološkim temama i novim mogućnostima liječenja. Potičemo beskompromisnu bliskost sa ginekologom, jer su nam diskrecija i povjerenje imperativ. Opremljeni smo najsavremenijom medicinskom opremom i prilagođavamo se uvijek novim potrebama, što nam uzajamno pruža velike mogućnosti. Nastojimo održavati kvalitet, obogatiti usluge i znanja iz ginekologije, a isključivi kriterij je: najbolje za pacijente.Neka nova nadahnuća dobijamo u hodu, a efikasnost našeg rada ogleda se u povjerenju koje nam ukazujete.

Gastroenterologija

U Plavoj Poliklinici (Tuzla) endoskopske procedure

 • gastroskopija (snimanje želuca)
 • kolonoskopija (snimanje debelog crijeva) se izvode se najsevremenijem aparatu Olympus EVIS EXERA III, koji u odnosu na predhotne generacije endoskopskih aparata posjeduje dodatne modalitete vizualizacije: "Dual Focus mode" gdje se vizualizira mikroaarhitektonika sluznice "NBI mode" gdje se vizualizira mikrocirkulacija (kapilarna mreza). Zahvaljujući dodatnoj vizualizaciji najsitnija oštećenja, mogući tumori bivaju otkriveni u početnoj fazi bolesti. Prema rezultatima skorašnjih studija Dual Focus i NBI povečavaju detekciju adenoma (tumora) za 14%, a smanjuju propustanje vizualizacije istih za 29% u odnosu na prethodne generacije endoskopskih uređaja (Endoscopy journal, 2016, Vol 48, Issue 1)

Tumor debelog crijeva (kolorektalni karcinom) je po zastupljenosti na 2-om mjestu u odnosu na ostale tumore, kako kod žena tako i kod muškaraca.

Tumor želuca (karcinom želuca) je po zastuplenosti 2-gi tumor gastrointestinialnog sistema, odmah iza kolorektalnig karcinoma.

Ostecenja sluznice/budući tumori, u početnoj fazi su klinićki asimptomatski, jedini naćin sprečavanja razvoja maligne bolesti "screeneng" su rana dijagnoza endoskopskim medodama (kolonoskopija i gastroskopija).

 

 

Kardiologija

Hirurški tretmani

Specijalistički pregledi

Ljekarska uvjerenja

Plava poliklinika ima sve uredno izdate dozvole priznate od svih institucija!!! 

U našoj poliklinici svakim  radnim danom i subotom od 9 do 18h se izdaju ljekarska uvjerenja za:

 • LJEKARSKA UVJERENJA ZA POSAO
 • LJEKARSKA UVJERENJA ZA ŠKOLU I FAKULTET

U našoj poliklinici svakim  radnim danom  od 15 i 30 do 17h se izdaju ljekarska uvjerenja za:

 • LJEKARSKA UVJERENJA ZA VOZAČKU DOZVOLU
 • LJEKARSKA UVJERENJA ZA RAD SA POSEBNIM USLOVIMA
 • LJEKARSKA UVJERENJA ZA INOSTRANI POSAO

Od 11.03.2017. godine ljekarska uvjerenja će se izdavati subotom od 10 do 12h za:

 •  VOZAČE
 •  VISINSKI RAD

Sanitetski prevoz

 Sanitetski prevoz na teritoriji BiH i u inostranstvu!

✔ Prevoz u modernom sanitetskom vozilu
✔ Bezbijedan, udoban i profesionalan transport bolesnika
✔ Hitni prevozi u inostranstvo

Kreiranje udobnog okruženja i ljubaznost medicinskog osoblja pomaže pacijentu da se oslobodi stresa koji prirodno proživljava u ovakvim situacijama. Naša želja je da naši pacijenti budu zadovoljni i sigurni da su odabrali najpouzdaniji sanitetski prevoz.

Brzo i efikasno možete organizirati transport pozivom na broj 035 393 111.

Budite u sigurnim rukama!


Doktori/Uposlenici


Prim.dr. Džemil Hujdurovićspec. ginekologije i akušerstva, ultrasoničar, dr porodične medicine
Prim.dr. Senada HujdurovićSpec. interne medicine, kardiolog, ultrasoničar, dr porodične medicine
Dr. Ahmed Hujdurovićdoktor porodične medicine, ultrasoničar, specijalista interne medicine
Mr.sci.dr. Dženita Kurtćehajićdoktor porodične medicine, ultrasoničar, speci.ginekologije i akušerstva
Mr.sci.dr. Admir Kurtćehajićspec. interne medicine, ultrasoničar, endoskopista
Prim.dr. Fatima Klempić- Dautbašić spec. ginekologije i akušerstva, subspec.fetalne medicine i obstetricije
Dr. Edinka Uzunićdr porodične medicine, ultrasoničar, specijalista radilogije
Prim.dr. Josip HudićNeuropsihijatar
Prim.dr. Sabit BegićInternista, specijalista interne medicine
Dr. Milan NovakovićGinekolog,specijalista ginekologije i akušerstva

Mapa

Poštovani, morate biti registrovani korisnik da bi ste iskoristili ovu besplatnu pogodnost.

Za prijavu ili registraciju korsitite link "prijava/registracija" u vrhu stranice.
gjaCw