Više od 1 400 rođenih beba i nekoliko stotina srećnih roditelja

„Medico-S“ je vodeća klinika za liječenje neplodnosti i procedure vantjelesne oplodnje u BiH sa izuzetno visokom stopom uspješnosti o čemu svjedoče na stotine srećnih parova. Dio je grupacije Pronatal iz Češke koja je među liderima reproduktivne medicine u Evropi i to kao jedini Pronatalov centar van granica Evropske Unije.

Vantjelesna oplodnja

Okosnicu Medico-S tima čine domaći i regionalni stručnjaci sa višegodišnjim iskustvom u oblasti reproduktivne medicine. Budući da Pronatal grupa okuplja 9 IVF centara zajedno sa domaćim, bosanskohercegovačkim stručnjacima, rade i ljekari iz Zagreba, Beograda i Praga.  Moderna tehnika rada, primjena najsavremenijih metoda liječenja i prije svega visoki standardi kvaliteta za rezultat imaju izuzetno visoku stopu uspješnosti procedura vantjelesne oplodnje.

Osim stručnjaka reproduktivne medicine ginekologa i embriloga, klinika Medico-S okuplja i druge specijaliste kao što su urolozi, endokrinolozi, hematolozi, radiolozi, potom stručnjaci iz oblasti nutrigenetike i kvantne medicine. Ovaj sveobuhvatan pristup pruža mogućnost kompletnog uvida u zdravstveno stanje pacijenata, utvrđivanje i otklanjanje problema te prijedlog najboljeg plana liječenja.

Savremene laboratorijske metode

Klinika Medico-S je među prvima u BiH počela da primjenjuje metode vantjelesne oplodnje u liječenju steriliteta parova, te osim mikrofertilizacije ICSI metodom u svom radu primjenjuje i naprijednije tehnike poput PCSI-ja. Uz MACS kojim se izdvajaju najkvalitetniji spermatozoidi, u embriološkoj laboratoriji ove ustanove se prati i razvoj embriona metodom Timelapse koja omogućava 24-časovni nadzor razvoja embriona i odabir najboljih za embriotransfer.

Vitrifikacija embriona i jajnih ćelija, te bezbjedno čuvanje spermatozoida

Vitrifikacija embriona je postupak kojim se višak embriona koji se stvori postupkom vantjelesne oplodnje u posebnim uslovima čuva za kasnije korišćenje. Postupak zamrzavanja i odmrazavanja je strogo kontrolisan.

Zamrzavanje i bezbjedno čuvanje spermatozoida je metoda koja se koristi sa ciljem očuvanja plodnosti kod onkoloških pacijenata, kao i zbog nemogućnosti muškog partnera da prisustvuje postupku vantjelesne oplodnje.

Zamrzavanje spermatozioda i u nekim situacijama vitrifikacija jajnih ćelija su preporučene metode očuvanja plodnosti kod onkoloških pacijenata.

Promo članak

oznake:   Medico-S