Ukratko o projektu:

Kuća za roditelje djece oboljele od raka bit će površine 666 m², imaće suteren, prizemlje i tri sprata, u njoj će biti deset apartmana, zatim multifunkcionalna prostorija sa igraonom i dnevnim boravkom, zajednička kuhinja i trpezarija, sala za sastanke i fizikalne vježbe, te prostorije za Udruženje.

Važnost projekta:

U poslednje vrijeme primijetan je porast svih malignih oboljenja, tako da godišnje, u prosjeku, na Hematoonkološkom odjeljenju se liječi od 40 do 60 mališana iz svih krajeva BiH.

Kako je liječenje težak i mukotrpan proces, i zahtijeva ogromnu fizičku i psihičku snagu te mnogo materijalnih sredstava, a oboljela djeca dolaze sa svih krajeva BiH i različitog su materijalnog stanja, jedan od gorućih problema sa kojim su se naši roditelji susretali bila je nemogućnost kontinuiranog boravka uz bolesno dijete, a održavanje porodične atmosfere dokazano poboljšava opću zdravstvenu sliku djeteta i mogućnost njegovog izliječenja.
Stoga je Udruženje pokrenulo projekt izgradnje Roditeljske kuće.

Za idejno Idejno rješenje i glavni projekat sa konceptom energetske efikasnosti gratis je pripremio arhitektonski biro normal arhitektura sa svojim spoljnim saradnicima.

Vrijednost investicije:
Vrijednost ukupne investicije iznosi 1.200.000 KM. 
Dosad je prikupljeno oko 400.000 KM, za završetak radova potrebno je prikupiti još 800.000 KM.

Stoga pozivamo sve ljude dobre volje da nam pomognu uplatom na žiro račun 1610000038890124 ili pozivom na humanitarni broj 090 292 014.