Proizvod "Hemro" antihemeroidni jastuk za sjedenje u prodaji je na tržištu BiH od 2013. Specijalno dizajniran jastuk za sjedenje punjen je ljuspicama od heljde.

Jastuk je idealan za osobe izložene poteškoćama pri sjedenju, a koje su uzrokovane unutrašnjim i vanjskim hemeroidima, ali i za osobe koje su zbog prirode profesije izložene dugom sjedenju.

Kako funkcionira jastuk

Jastuk je okruglog oblika sa rupom u sredini i punjen je ljuspicama od heljde. Ublažava pritisak na osjetljivim mjestima dok sjedite, pa je stoga savršen za ljude koji imaju analne bolove, hemeroide, prostatitis, kod preloma trtične kosti, bola u trtičnoj kosti, a pogodan je i za trudnice.

Poboljšava udobnost sjedenja bilo da ste u kući, kancelariji ili u automobilu.

HEMRO jastuk za hemoroide koristi se kada sjedite na bilo kojem mjestu u kući (pod, fotelja, krevet, stolica, kauč, tabure..). Kod osoba sa bolovima u kičmi jastuk sa rupom smanjuje bol, jer kičma visi u rupi, a donji dio kičme ima slobodnu cirkulaciju krvi.

HEMRO jastuk prikladan je za korištenje na radnom mjestu i primjeren za sve oblike radnih stolica.

HEMRO jastuk u automobilu prikladan je za sve vrste auto sjedala. Posebno je koristan osobama koje svoje radno vrijeme provode za volanom poput profesionalnih vozača.

Jednostavan je i prirodan, a radi za dobrobit vašeg zdravlja upravo kada sjedite.

Izrađen je od pamučnog materijala i na svakom jastuku postoji otvor kroz koji se može odvojiti višak heljdinih ljuspica. Navlaka za jastuk je, također, od pamučnog materijala.

Fleksibilne ljuspice heljde

Poznato je da ljuspice od heljde ljeti hlade, a zimi griju i ravnomjerno se raspoređuju kada se vrši pritisak na njih.


Za razliku od drugih punjenja, ljuspice od heljde se ne sabijaju, ne zagrijavaju te slobodno slijede naša pomjeranja.

Visok sadržaj silicijumske kiseline u ljuspicama heljde sprječava razvoj mikroorganizama pa je time jastuk sterilan, bez mirisa i antialergijski.

Svaki jastuk ručne je izrade, punjen najkvalitetnijim ljuspicama heljde ekološki uzgojene u BiH, bez upotrebe pesticida.

HEMRO jastuk je 100 posto domaći bosanskohercegovački proizvod koji se može kupiti u svim bolje snadbjevenim apotekama uključujući i JU "Apoteke Sarajevo" ili naručiti direktno.