I ove godine dermatolozi i plastični hirurzi Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu pozivaju građane da se odazovu besplatnim pregledima mladeža i drugih sumnjivih promjena na karcinom kože od 11. do 15. maja 2015. godine na Dermatološkoj klinici UKCS-a s

Sve sumnjive promjene će biti besplatno odstranjenje na Plastičnoj hirurgiji. Dermatolozi i plastični hirurzi rade velikodušno i humanitarno na ovoj kampanji a sve u svrhu zdravlja građana.

Besplatni pregledi će biti organizovani u zdravstvenim ustanovima i Kliničkim centrima cijele BiH. Za sve nformacije o mjestima besplatnih pregleda kao I različitim tipovima kožnih lezija te kako ih prepoznati posjetite web-stranice organizacije Euromelanoma www.euromelanoma.org 

U nedjelju 10. maja 2015 u 10:30 sati na Vilsonovom šetalištu ispred Face tv caffea će biti obilježien ''Dan borbe protiv melanoma'', te negativnog uticaja UV zračenja.

Tom prigodom je organizirano:
- Druženje sa glumcem Mirvadom Kurićem!
- Druženje sa poznatim sportistima Mehmedom Baždarevićem, Nenadom Markovićem, Emirom Halimićem te fudbalerima F.K. Sarajevo i F.K. Željezničar.
- Druženje sa Lilom - Liloland!
- Pjevajte karaoke i osvojite nagrade!
- Plešite sa Plesnim klubom Aster, te osvojite poklon bon!
- Družite se sa maskotom Lino i kušajte njihove proizvode!
- Sarajevski Kiseljak će vas počastiti poznatim pićem Sensation!
- Udruženje za prevenciju i borbu protiv raka kože Melanoma u BiH će podijeliti 150 paketića za najmlađe!
Te majice, kačkete i balone...

 

 

(Preuzeto klix.ba)