Poliklinika Vitalis iz Mostara sa vrhunskim timom liječnika, suvremenom opremom i stalnim usavršavanjem zdravstvenih usluga, već duži niz godina važi za jedan od vodećih zdravstvenih centara u Bosni i Hercegovini. Sada, s ponosom predstavljaju prvi Vitalis Kongres elektrofiziologije.
Vitalis Kongres s međunarodnim djelovanjem fokusirati će se na elektrofiziologiju, odnosno "Moderni pristup liječenja pacijenta sa srčanim aritmijama".
 
Elektrofiziologija srca dio je kardiologije koji se bavi dijagnostikom i liječenjem poremećaja srčanog ritma kao i procjenom rizika od iznenadne srčane smrti. Svojim metodama mjeri električnu aktivnost srca i identificira eventualne nepravilnosti.
Imajući u vidu bitnost ovog procesa, koji spašava živote srčanih bolesnika, Poliklinika Vitalis je odlučila omogućiti besplatan pristup sudionicima ovog događaja, bez troškova kotizacije.
 
Kongres će se održati u petak, 22. septembra u Hotelu Mepas (dvorana Queen) s početkom u 14 sati, a u svojstvu njegovog predsjednika naći će se jedan od najutjecajnijih liječnika invazivne kardiologije na ovom području Evrope dr. Ante Anić.

Cijeli program će završiti gala večerom uz muzički program.

Prvi Vitalis Kongres Elektrofiziologije s međunarodnim djelovanjem osigurava elektrofiziologiji u BiH zavidnu poziciju, rame uz rame sa vrhunskim evropskim državama koje uspješno eliminiraju srčane bolesti. Poliklinika Vitalis i ovim potezom dokazuje kako je s razlogom jedna od najmodernijih i najprestižnijih zdravstvenih ustanova u jugoistočnoj Evropi.

Prijave na Vitalis Kongres, kao i više informacija o njemu možete pronaći na sljedećem linku.

Polikliniku Vitalis pronađite i na društvenim mrežama Facebook i Instagram.