Jasmina Fajkić, humanitarka iz Travnika, provela je kraju još jednu uspješnu akciju, a na svom Facebook profilu obavijestila je javnost da je na račun Bolnice za plućne bolesti i TBC u Travniku uplatila više od 12.000 KM za opremanje onkološkog odjela.

"Presretna sam i ponosna jer sam za ovaj odjel prikupila 12.071,51 KM. Hvala svim sportistima koji su podržali akciju i svima vama, dobri ljudi, koji ste učestvovali", napisala je Fajkić.

Ona je organizirala internet aukciju dresova poznatih sportista, s ciljem opremanja onkološkog odjela.

Aukciji se odazvalo više od 50 sportista koji su ustupili dresove, a među njima su kapiten fudbalske reprezentacije BiH Edin Džeko i drugi Zmajevi, Francesco Totti, Xavi, Mirza Teletović, Vedran Ćorluka i Nikola Karabatić.

Džeko poklonio kopačke

Članovi rukometne reprezentacije Hrvatske akciju su podržali tako što su donirali dresove u kojima su osigurali put na Olimpijske igre u Brazil. Bh. reprezentativac Emir Spahić donirao je dres u kojem je postigao gol protiv Španije, a nešto kasnije „zaradio“ crveni karton. Kapiten Edin Džeko podržao je do sada sve Jasminine projekte, a ovaj put je donirao dres i „posebne kopačke“.

Džeko je podržao sve dosadašnje Jasminine akcije, a da cijeni njen humanitarni angažman potvrdio je i nedavno kada je bila njegov gost na događaju koji je pripremio UNICEF.

Prilikom otvaranja aukcije, Fajkić je izjavila da je akciju pomoći otvaranja odjela onkologije pokrenula jer, trenutno oboljeli iz Srednjobosanskog kantona moraju putovati na terapije u Sarajevo, s obzirom na to da niti jedna bolnica u tom kantonu nema odjel za onkologiju.

Jasmina Fajkić drži Messijev dres

Ovo je jedna u nizu akcija koje je organizovala humana Travničanka. Proteklu akciju za pomoć Pedijatrijskom odjelu Doma zdravlja Travnik, u kojoj je sakupljeno 14.000 KM, podržao je i Leo Messi, koji je poslao svoj dres. Aukcijskom prodajom Messijev dres je prodat u Katar za 3.100 KM. 

NajDoktor.ba