Večeras je u Atriumu hotela Evropa održana promocija Labeffective proizvoda za pomlađivanje matičnim ćelijama, što je privuklo pažnju velikog broj farmaceuta, doktora iz oblasti dermatologije, drugih medicinskih stručnjaka, te brojnih predstavnika medija i ličnosti iz javnog života.

Mnoge poznate ličnosti u svijetu su već odavno proslavile fenomen pomlađivanja matičnim ćelijama, a zahvaljući kući Labeffective postalo jemoguće i na prostorima Bosne i Hercegovine, s tim da je Labeffective omogućio da luksuz bogatih od sada bude dostupan i drugim ljudima.

O Tretmanu Matičnim Ćelijama (TMS), njenih brojnim dobrobitima za naš organizam i o formuli PLACENTAe, na promociji je govorila doktorica Samra Šoškić, dermatovenerolog.

"Korištenjem predznanja o Tretmanu Matičnim Stanicama u kombinaciji s posljednjim tehnološkim dostignućima, stručni tim Labeffective stvorio je formulu pod nazivom "PLACENTAe" u vidu kapsula i kreme kao sinergijski proizvod koje potiče zdravlje i ljepotu iznutra i izvana, te oživljava sve procese u organizmu. Matične ćelije su veoma hranjive i bogate proteinima, podržavaju aktivnost kože, pokreću kožu u proces samoobnove i redukuju linije i bore. Vrlo je važno napomenuti da uzimanje matičnih ćelija iz placente ovce ne povlači za sobom etička pitanja", istaknula je između ostalog dr. Šoškić.

Stručnjaci tvrde da iako je starenje neizbježan proces, način na koji starimo biramo sami. Na današnjoj promociji se upravo govorilo o formuli PLACENTAe kao moćnom svojstvu pomlađivanja kompletnog organizma i odabiru da se stari "dostojanstveno". Inače ovaj proizvod namijenjen je isključivo osobama starijim od 27 godina.

 

Izvor:radiosarajevo.ba