Udruženje "Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH" od 10. do 13. augusta organizira Treću regionalnu konvenciju mladih izliječenih od raka. 

Udruženje "Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH" radi s ciljem pružanja podrške i pomoći djeci i mladima koji se liječe od raka ili su u fazi rehabilitacije i resocijalizacije nakon završenog bolničkog liječenja. Ove godine Udruženje organizuje Regionalnu konvenciju mladih liječenih od raka s ciljem njihovog osnaživanja, saopćeno je iz Udruženja "Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH".

U radu konvencije će učestvovati oko 50 mladih, u dobi od 16 do 26 godina, sa prostora Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Na ovom skupu, između ostalog, bit će organizirane radionice u Roditeljskoj kući u Sarajevu, te okrugli sto o temi "Praćenje i prevencija kasnih posljedica liječenja dječijeg maligniteta" koji će voditi dr. Lorna Zadravec Zaletel specijalista za kasne posljedice, a u kojem će učestvovati predstavnici Hematoonkološkog odjela Pedijatrijske klinike Jezero, te hematološke i onkološke klinike KCUS kao i predstavnici klinike za dječije bolesti/hematoonkologije Kliničkog centra Banja Luka.

NajDoktor.ba