U organizaciji učenika Pete gimnazije u Sarajevu Amara Bilića i profesora Gimnazija Dobrinja Ibrahima Alibegovića i Vedrana Zubića sutra u Sportskoj dvorani „Ramiz Salčin“ na Mojmilu, s početkom u 13.00 sati, bit će održan humanitarni koncert za liječenje Elivira Dugalića, profesora Pete gimnazije.

Učesnici koncerta će biti: Denial Ahmetović, Emina Tufo, Dunja Fazlić, Adis Škaljo, Mensura Bajraktarević, Hamza Ražnatović, Irnes Divjan, Edina Gurda, Ena Mujezinović, Lejla Zuko, te hor i bend Gimnazije Dobrinja pod rukovodstvom maestra Ibrahima Alibegovića.

Profesoru Dugaliću neophodna je transplatacija bubrega koja će biti urađena u nekom od evropskih medicinskih centara. Profesor je ratni vojni invalid 80 posto i dobitnik ratnog priznanja „Zlatni ljiljan“, te jedan od najomiljenijih profesora u gimnaziji.

Cijena ulaznice je pet KM, a mogu se kupiti u Petoj gimnaziji ili na ulazu u Sportsku dvoranu „Ramiz Salčin“ prije početka koncerta, saopćili su organizatori.

Dugaliću se može pomoći i pozivom na broj 090 292 000 kojim se donira tri KM. Novac za transplantaciju bubrega također se može uplatit i na žiro račun broj: SWIT UNCRBA22, IBAN code: BA393387202882472761

UniCredit Bank (devizni račun) Giro Acc: 3389102509090857

UniCredit Bank (konvertibilne marke)

NajDoktor.ba