Na klinici Bahceci u Sarajevu čak pet beba začetih vantjelesnom oplodnjom (IVF) rođeno je u 24 sata u našoj zemlji. Na svijet su stigla tri dječaka i dvije djevojčice, a kako nam je rečeno tri bebe rođene su u Sarajevu, dok su u Norveškoj na svijet doneseni blizanci.

Iz ove zdravstvene ustanove navode da je ovo jedan od najznačajnijih rezultata od njihovog početka s radom u BiH 2012. godine.

Prema riječima Lejle Čaušević, koordinatorice za pacijente i PR-a klinike, u ovoj zdravstvenoj ustanovi ponosni su na ostvarene rezultate.

"Analiza koju smo protekle sedmice uradili pokazala je da je u posljednjih sedam mjeseci uz pomoć Bahceci tima rođeno 70 beba, dok je u protekle četiri godine, zahvaljujući najnovijim metodama koje ovdje primjenjujemo, na svijet došlo više od 400 djece", kaže Čaušević.

Posebno ističe podatak da Bahceci ima uspješnost od 60 posto u liječenju bračnih parova od neplodnosti te navodi podatak da je u BiH visok procenat onih koji se suočavaju s ovim problemom.

"Sve metode koje primjenjujemo apsolutno su nove i suvremene. Kada govorimo o Kantonu Sarajevo tretirano je više od 300 parova", kaže Čaušević.

NajDoktor.ba