Brojne posebnosti i specifičnosti u našim ustima nalažu još temeljitiju oralnu higijenu. Neke od njih su: neravni zubi, fiksni ortodontski aparat, umnjaci i protetski nadomjesci

Najčešće je riječ o mjestima kojima se treba posebno posvetiti, a osim četkice za zube preporučuje se koristiti i pojedina dodatna pomagala.

Curaprox CS Single - Snopičasta četkica za zube

Curaprox CS Single je snopičasta četkica za zube koja je vrlo učinkovita za čišćenje griznih ploha kutnjaka (fisura) ili umnjaka. Gusto raspoređen snop vlakana na glavi CS Single četkice učinkovito čisti i mjesta ispod i oko fiksnog ortodontskog aparata te se također može koristiti i za čišćenje ispod mostova i oko zubnih implantata. 

Curaprox CS smart - Četkica s manjom glavom

Jedna od svjetskih inovacija, četkica Curaprox CS smart, na maloj glavi ima 7600 izuzetno tankih CUREN® vlakana i posebno je prikladna za pristup teže dostupnim mjestima, kao i onih mjesta gdje postoji problem neravnomjernih zubi. Curaprox CS Smart je dobar izbor za sve s fiksnim ortodontskim aparatom, jer dobro čisti sve površine zubi, oko bravica i ispod žica. Ovom četkicom će biti zadovoljni i mlađi i stariji koji imaju problema s pristupom kutnjacima. 

Curaprox CPS međuzubne četkice

Upotreba međuzubnih četkica preporučuje se kao dio redovite oralne higijene neovisno o tome postoje li neke posebne situacije. Curaprox CPS "regular" i "soft implant" međuzubne četkice se koriste nakon parodontalnih zahvata, nakon postavljanja implantata, mostova i ortodontskih aparata, kada je održavanje oralne higijene posebno otežano. 

Zubni konci

I zubni konac spada među dodatna pomagala koja bi se uz zubne i međuzubne četkice trebala koristiti redovito ili barem vrlo često. Pored standardnih zubnih konaca, postoje i posebni konci sa spužvicom za čišćenje koji su posebno prikladni za čišćenje ispod mostova, oko implantata i fiksnih ortodontskih aparata.