Poliklinika Medical Centar u Sarajevu otvara najsavremeniji dijagnostički centar u regiji opremljen najmodernim dijagnostičkim aparatima. Svoja vrata zvanično će otvoriti 19. aprila. 

Poliklinika posjeduje najsofisticiraniju opremu za radiološku dijagnostiku koja uključuje magnetnu reznoancu Siemens Symphony 1.5 T Tim system. Na ovim prostorima, ovaj aparat jedini radi spektorskopiju koja diferencira tumorska od netumorskih oboljenja bez biopsije, na osnovu metobolita zastupljenih u određenom tkivu. Medical Centar bit će opremljen CT i RTG aparatom, kao i mamografom. Od sada ćete ove preglede moći uraditi bez čekanja.Osim navedenih, raspolažu i brojnim drugim savremenim tehnologijama:
- najsavremenijom ultrazvučnom dijagnostikom (3D, 4D color dopler),
- endoskopskim procedurama (kolonoskopija, gastroskopija, bronhoskopija...),
- eeg,
- emng dijagnostikom,
- cjelokupnom biohemijsko-mikrobioloskom laboratorijskom dijagnostikom,
- slanom sobom,
- stomatološkom ordinacijom.S namjerom da na jednom mjestu ujedine visoko kvalifikovan tim eminentnih medicinskih stručnjaka u pružanju specijalističke i subspecijalističke zdravstvene zaštite i dijagnostike, poliklinika je okupila tim doktora iz više djelatnosti. U ponudi su specijalističe ambulante iz različitih oblasti: ginekologije, urologije, neurologije, pedijatrije, endokrinologije, ortopedije, kardiologije, gastroenterologije, pulmologije, stomatologije, radiologije.Visoko kvalifikovani medicinski stručnjaci, svojim znanjem i iskustvom stečenim u bolničkom radu, će se potruditi pružiti najkvalitetniju individualnu njegu svakom pacijentu.

U moderno opremljenoj laboratoriji moguće je uraditi svu dostupnu laboratorijsku dijagnostiku.Za više informacija posjetite Medical Centar, Alipašina 45b, ili ih kontaktirajte putem e-mail adrese info@medical-centar.ba ili telefona na broj +387 33 246 666.