U Sarajevu je 29.oktobra  održan kongres „Neauvia Experience Day“,koji je pored naših stručnjaka,okupio najuspješnije stručnjake iz regiona i Evrope.

Ocjenjen je najvišom ocjenom,jer su učesnici  na  jednom mjestu mogli da se upoznaju sa najnovijim tehnikama u okviru minimalno invazivne estetske medicine iz oblasti dermatologije i ginekologije.

Poseban akcenat stavljen je  na komplikacije pri apliciranju od strane nedovoljno edukovanih kadrova i u neadekvatnim uslovima ,kao i značaju kvaliteta filera koji se koriste,što je najviše zainteresovalo kolege stomatologe iz cijele BiH.

Brend „Neauvia“ prepoznatljiv je po raznovrsnoj paleti filera,koji su organskog porijekla.

“Zakoračili smo u eru individualnosti,jedinstvenom pristupu i potrebi svakog pacijenta ,stoga je važno da razmjenjujemo iskustva i budemo spremni.Pacijenti više ne žele da ljepota bude strogo definisana,te umjesto toga očekuju kreativnost ,koja bi trebala doći do izražaja.Zato smo smo danas tu da kreiramo ljepši i zadovoljniji  svijet”, poručila je dr Marija Ristanović vlasnica Dermamedic-a ,koji je ujedno  I organizator ovog kongresa.

Učesnici su “Neauvia Experience Day” okarakterisali  kao “edukativni spektakl” ,uz želju da se uskoro okupe ponovo.