U Zenici je danas upriličena promocija knjige "Hitna stanja u onkologiji", autorice dr. Alme Mekić-Abazović bosanskohercegovačkog onkološkog stručnjaka.

Kako je pojasnila autorica na promociji, knjiga je odgovor na ono čega se bojimo. Ona obuhvata kompletnu i maksimalnu uslugu onkoloških pacijenata te olakšava rad ljekarima.

"Knjiga sadrži najnovije terapijske algoritme koje bi svaki od ljekara koji dolaze u dodir sa onkološkim pacijentima treba da poznaju ali i primjenjuju", istakla je autorica.

Naučno stručno štivo, koje precizno opisuje kliničke karakteristike, dijagnostiku i terapiju onkoloških oboljenja i koja spaja autoričino bogato kliničko iskustvo i nauku, prvo je takve vrste u Bosni i Hercegovini i stoga predstavlja veliki doprinos nauci i struci, istaknuto je, između ostalog, na današnjoj promociji.

Knjiga se svojom tematikom nameće kao nasušna potreba ljekarima porodične medicine, specijalistima urgentne medicine, internistima, pulmolozima, te subspecijalistima onkologije i svim drugim ljekarima koji se bave malignim oboljenjima.

Promociji su prisustvovali  brojni prijatelji, kolege iz zeničke bolnice i porodica autorice, koji su čestitali Mekić-Abazović na njenoj drugoj knjizi.

Docent doktorica primarijus Alma Mekić-Abazović je na čelu Onkološkog odjela Kantonalne bolnice u Zenici i docent na Katedri za hirurgiju Zdravstvenog fakulteta u Zenici. Zahvaljujući glasovima njenih pacijenata proglašena je najboljim onkologom u BiH.

NajDoktor.ba