Nakon kampanje Zlatni septembar, udruženje "Srce za djecu koja boluju od raka" uručilo je donacije za hematoonkološka odjeljenja u Tuzli i Sarajevu.

"Upravo iz kampanje Zlatni septembar, a ponukani potrebama djece i porodica koji trenutno vode svoju bitku tokom intenzivnog bolničkog liječenja, ali i hematoonkoloških odjeljenja, koja ulažu nevjerovatne napore kako koronavirus ne bi ušao na odjeljenja, pripremili smo vrijedne donacije za odjeljenja u Sarajevu i Tuzli.

Donacijom smo obuhvatili sve ono što je trenutno neophodno i važno da naša djeca budu zaštićena, ali i da medicinsko osoblje nesmetano obavlja svoj posao. Tako smo spremili mnogo dezinfekcionih sredstava za ruke, površine i podove, sredstva za čišćenje sanitarije, antibakterijske sapune za ruke, deterdžente za suđe, vlažne maramice, ubruse, toalet papir, dječije pelene, ali i zaštitne maske, lateks rukavice, šprice te lijekove koji su nedostajali.

Željeli smo kroz ovaj vid podrške obezbijediti sve ono što je potrebno jednom hematoonkološkom odjeljenju u ova nesigurna vremena, ali i da pokažemo da nisu sami ni u jednoj borbi. Ni u onoj protiv raka, ali ni onoj protiv korona virusa te da im na ovaj način iskažemo podršku u njihovim naporima da sačuvaju živote naše djece na čemu smo im iznimno zahvalni.

Od srca hvala svim donatorima i divnim ljudima koji su donacijom za zlatne maske ili bilo kojom drugom donacijom kroz mjesec septembar izmamili najiskrenije osmijehe najvećih heroja našeg društva, ali i suze radosnice naših najhrabrijih roditelja 🎗💛🎗", poručili su iz udruženja "Srce za djecu koja boluju od raka.