U organizaciji zdravstvene grupacije Medical Park na Univerzitetsko kliničkom centru Sarajevo, 27. oktobra u 12:00 sati, bit će održano stručno predavanje iz oblasti dječije onkologije i radiologije. Isto predavanje bit će upriličeno i u Univerzitetsko kliničkom centru Tuzla, 28. oktobra, sa početkom u 12:00 sati.  

Prema najavi organizatora predavanje će predvoditi istaknuti doktori Medical Parka iz Turske, doc. dr. Berrin Pehlivan, specijalist onkologije i radioterapije, te doc. dr. Ceyhun Bozkurt, specijalist pedijatrijske hematologije i onkologije.

Planirane teme koje će biti prezentirane su: "Djeca u svijetu karcinoma i mogućnosti liječenja", te "Novi horizonti u dječijoj radioterapiji". 

Registracija za prisustvo na stručnom predavanju je besplatna.

Ova zdravstvena grupacija na dan održavanja stručnog predavanja organizirat će i besplatne konsultacije za pacijente iz Sarajeva od 16:00 sati u prostorijama bh. predstavništva Medical Parka na adresi Reisa Džemaludina Čauševića br. 2, a za pacijente iz Tuzle besplatne konsultacije planirane su od 16:00 sati u Poliklinici Medical Irac.

Pored navadenog, u sklopu stručnog predavanja u Sarajevu i Tuzli će biti prezentirani rad i ostvareni rezultati zastupništva Medical Parka u BiH, najveće turske zdravstvene grupacije, koje je u našoj zemlji otvoreno prije godinu dana. U proteklom periodu od otvaranja predstavništva u našoj zemlji, uspješno su tretirani i izliječeni brojni pacijenti iz BiH u klinikama Medical Parka. Inače, ova zdravstvena grupacija ima potpisan i ugovor sa Zdravstvenim fondom FBiH.

Kada je riječ o statističkim podacima, do sada je kroz bolnice Medical Parka tretirano više od 7 miliona pacijenata. Medical Park je tri puta bio prvi u svijetu kada su u pitanju transplantacije organa, a  na 10. mjestu u svijetu nalazi se u hirurškom liječenju Parkinsonove bolesti. Neurohirurgija, onkologija, matične ćelije i tipizacija tkiva, vantjelesna oplodnja, gama-nož radiohirurgija, genetički dijagnostički centar, estetsko zdravlje i još mnogo toga, uz najsavremeniju tehnologiju je ono čime raspolaže zdravstvena grupacija Medical Park.

Za prisustvo na besplatnom stručnom predavanju u Sarajevu i Tuzli, svi zainteresirani potvrdu svog dolaska, kao i svoje podatke mogu dostaviti na e-mail [email protected]

NajDoktor.ba