Rak pluća je najčešće maligno oboljenje, od kojeg svake godine u Bosni i Hercegovini boli preko 2500 ljudi, a u svijetu čak više od 2.2 miliona. Uprkos ogromnom napretku u liječenju, rak pluća i dalje ostaje jedan od najtežih za liječenje te od njega svake godine umre više ljudi nego od raka dojke, kolorektuma i prostate zajedno.

Jedan od razloga zašto liječenje ove bolesti nije jednostavno je to što je svaki rak pluća potpuno jedinstven, baš kao i svaka osoba, i ne može se liječiti na samo jedan način. Rak pluća se pojavljuje u više oblika, različito djelujući na svakog pacijenta.  Zato je svakoj osobi kojoj je postavljena dijagnoza raka pluća potreban jedinstveni, personalizirani pristup i potpuno prilagođeni pristup liječenju. No, najvažnija od svega ostaje i dalje sama prevencija odnosno smanjenje rizika obolijevanja od raka pluća, a jedan od faktora rizika koji su povezani sa povećanom šansom od obolijevanja jeste i zagađeni zrak koji udišemo.

S obirom da je novembar mjesec svjesnosti o raku pluća, vodeća svjetska biotehnološka kompanija ROCHE, koja već dugi niz godina donosi inovacije u dijagnostici i personaliziranom liječenju raka pluća u svijetu i u Bosni i Hercegovini, odlučila je da se pridruži OLX akciji „10.000 sadnica za zdravo društvo!“ U sklopu inicijative koju je pokrenuo UNDP, a značajno podržao OLX, kompanija ROCHE će u ime svake osobe koja bude učestvovala u akciji zasaditi drvo.

Sve što je potrebno da učinite da se pridružite ovoj zajedničkoj akciji koju sprovode ROCHE i OLX jeste da kliknete OVDE , odaberete drvo koje želite da se zasadi u vaše ime, te nakon toga na svom ličnom Facebook profilu podijelite informaciju da ste učestvovali u ovoj akciji. Nakon što se akcija završi, kompanija ROCHE će zasaditi drvo u ime svake osobe koja je učestvovala.

 

Mi imamo pluća, a Zemlja šume. Zasadi za pluća Zemlje, zasadi za život!

 

www.roche.ba

 https://www.facebook.com/122805259108077/posts/685116376210293/?d=n

 

oznake:   ROCHERak pluća