Humanitarna akcija "Srcem za djecu obljelu od raka" pokrenuta je s ciljem da se podrži i unaprijedi rad Roditeljske kuće u Sarajevu.

Umjetnici iz Austrije, BiH, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije donirali su svoje umjetničke radove, čijom će se prodajom sakupljati sredstva za Roditeljsku kuću u kojoj borave porodice djece koja boluju od najtežih malignih oboljenja i koja se liječe na hematoonkološkom odjelu Pedijatrijske klinike u Sarajevu. 

Porodicama oboljele djece, koje često žive na granici siromaštva, omogućeno je da besplatno borave u Roditeljskoj kući, te na taj način budu blizu svojoj djeci i pruže im potporu na putu ka ozdravljenju.

Udruženje "Srce za djecu koja boluju od raka" u Federaciji Bosne i Hercegovine realizovalo je projekat izgradnje Roditeljske kuće u 2016. godini nakon mnogobrojnih administrativnih prepreka, te je na taj način dalo doprinos zajedničkoj borbi roditelja čija djeca boluju od raka.

Kupovinom ovih vrijednih umjetničkih djela, neposredno pomažete da se obezbjede sredstva za nastavak rada Roditeljske kuće i da se vrati osmijeh na lica mališana koji vode najteže životne bitke i njihovih roditelja koji ih na tom putu prate. 

Budite dio akcije, pomozite ovim mladim borcima i počastite sebe umjetničkim djelom za ukras vlastitog prostora ili poklon dragim osobama.

Više informacija o humanitarnoj akciji možete dobiti na Facebook stranici udruženja.