Više od 120 stručnjaka okupit će se, prvi put u BiH, na međunarodnoj konferenciji koja će pod motom "Partnerstvo za pacijenta" biti održana sutra na Jahorini povodom Međunarodnog dana podizanja svjesnosti o kliničkim istraživanjima.  

U saradnji sa strukom, konferenciju organizira kompanija Hoffman La Roche. Cilj skupa je da istakne značaj naučno-istraživačkog rada u medicini i zdravstvu, kao i važnost uloge regulatornih zdravstvenih i akademskih institucija u ovom segmentu.

Kako su najavili organizatori, taj događaj će okupiti učesnike iz kompanije Roche i predstavnike zdravstvenih i medicinskih institucija iz EU, Balkana, Istočne Evrope i Bliskog Istoka.

Konferenciju će otvoriti ambasador Švicarske Heinrich Mauer, direktorica UKCS-a Sebija Izetbegović i direktor kompanije ROCHE d.o.o. - ROCHE Ltd. BiH Adnan Filipović.  

Učesnici će imati priliku za razmjenu iskustva sa svjetskim ekspertima poput dr. Gregory R. Ciottone (Harvard Medical School), dr. Jonathan Cardella (Yale School of Medicine) i dr. Corey Casper (Fred Hutchinson Cancer Research Center) te se informirati o najboljim praksama u Europskoj uniji i Sjedinjenim Američkim Državama, kao i prisustvovati predavanjima o toj temi koja će održati eminentni stručnjaci iz regije.

NajDoktor.ba