BIH Medicinski laboratorij, prvi privatni laboratorij u BiH, u cilju što kvalitetnije i dostupnije usluge svojim korisnicima, otvorio je u centru Sarajeva novu laboratoriju na adresi Branilaca Sarajeva 16.

Danas BIH medicinski laboratorij ima ukupno tri laboratorije raspoređene na različitim adresama: Stupska 1F, Branilaca Sarajeva 16 i Branilaca Sarajeva 45.

Kao i ostale laboratorije, i novootvorena je opremljena prema svjetskim standardima, a pod stručnim vodstvom specijaliste mikrobiologije dr. Ines Radonis Pejić.

Vlasnica i voditeljica BiH Medicinskog laboratorija dr. sci. Lejla Hasanbegović za NajDoktor.ba ističe da su laboratoriju na dodatnoj lokaciji otvorili zbog širenja usluga i uvođenja  novih analiza.

"Zbog pomanjkanja prostora i sve većih zahtjeva pacijenata, bilo je neophodno da se proširimo na još jednu lokaciju, kako bismo što kvalitetnije mogli pružati naše usluge. U novom laboratoriju ćemo uvesti i brojne nove analize kojih je prema zahtjevima pacijenata sve više. Od sada ćemo moći vršiti i analizu pitke vode, što je građanima veoma bitno i u gradskim i prigradskim područjima", kazala je dr. Hasanbegović.

U BIH Medicinskom laboratoriju, utemeljenom 1999. godine, provode se biohemijske, imunohemijske, hematološke i mikrobiološko parazitološke pretrage. Metode rada usklađene su prema evropskim standardima dobre laboratorijske prakse.

Dr. Lejla Hasanbegović je prvi i jedini doktor zdravstvenih nauka iz oblasti laboratorijske dijagnostike u BiH.

Ako još uvijek niste pročitajte

HE4 je obećavajući tumorski marker za ranu detekciju karcinoma jajnika

NajDoktor.ba