Povodom Svjetskog dana svjesnosti o autizmu Udruženje za podršku djeci i roditeljima "Buducnost" u saradnji sa "Udruženjem Mreža u Bosni i Hercegovini AUTIZAM DANAS" je pokrenulo kampanju #javolimnekogsaautizmom.

Poštovani,

Pozivamo Vas da  02.aprila 2015. svojim učešćem uveličate obilježavanje Svjetskog dana svjesnosti o autizmu, te da, zajedno,  pošaljemo poruku javnosti o polažuju osoba, prevenstveno djece, iz autističnog spektra u našem društvu.

Udruženje za podršku djeci i roditeljima „Budućnost“ nastavlja tradiciju obilježavanja ovog značajnog datuma, kojoj bi ste  i Vi, svojim prisusvom našim aktivnostima, doprinijeli da naša poruka ima širok odjek u javnosti. 

Nažalost, broj osoba sa ovim teškoćama je sve veći, kako u svijetu tako i kod nas. U pokušaju da se što je moguće više pomogne ovoj populaciji, ove godine naše Udruženje je iniciralo formiranje Mreže udruženja koja se bave ovom populacijom kako na području FBiH tako i na području Republike Srpske, te da se zajedničkim snagama borimo za ostvarivanje njihovih prava zagarontavanih zakonima i konvencijama. Udruženje - Mreža udruženja Autizam danas će ovaj dan u istom terminu na različitim lokacijama (Zenica, Doboj, Lukavac i Sarajevo) poslati poruku podrške osobama iz autističnog spektra simboličnom aktivnošću puštanja plavih balona u nebo.

 

Puštanje plavih balona“ u Sarajevu će se održati  u četvrtak 02.04.2015.g. od 13:00 do 13:30 na Trgu djece Sarajeva, plato ispred BBI Centra.

 

Udruženje za podršku djeci i roditeljim  „Budućnost“