Humanitarnim koncertom održanom sinoć u cazinskom restoranu Oaza, završena je akcija za prikupljanje sredstava za liječenje bivšeg fudbalera i kapitena FK Krajina Ervina Dželalagića.

Dželalagiću su krajem prošle godine otkazala oba bubrega, a za daljnje liječenje i transplantaciju bubrega potrebno je bilo skupiti 55.000 eura.

U akciju prikupljanja pomoći uključila se cijela Krajina, krajiška dijaspora, kao i ostatak BiH, a u međuvremenu su održani brojni humanitarni koncerti, akcije i dobrovoljne aktivnosti Dželalagićevih prijatelja, poznanika i članova porodice.

Na posljednjem humanitarnom koncertu za prikupljanje pomoći Dželalagiću, pored ulaznica, kojih je prodato više od 500, prisutni su mogli pomoći liječenju Dželalagića i putem javne aukcije dresova bh. poznatih sportaša sa potpisima, koji su se odazvali ovoj humanitarnoj akciji, a najveću cijenu od 900 KM dosegao je dres bh. reprezentativca Edina Džeke.

Sinoćnji koncert bio je i više nego uspješan. Nakon prodanih dresova, tombola i ulaznica, uspjelo se skupiti 55.000 eura!

Dželalagić, se zahvalio svim prisutnim gostima, i svima koji su na bilo koji način pomogli u ovoj humanitarnoj akciji.

"Hvala vam svima od srca, hvala svim ljudima velikog srca u Cazinu, u čitavoj Bosni i ljudima u dijaspori i Americi, jer svi ste vi pokazali koliko veliko srce imate", kazao je Dželalagić, kojeg u narednom periodu očekuje potraga za donatorima bubrega, a potom i transplatacija.

(NajDoktor.ba/Cazin.net)