Bahçeci centar za ginekologiju, neplodnost i vantjelesnu oplodnju u Sarajevu postao je edukativni centar Međunarodne škole ultrazvuka „Ian Donald” za Bosni i Hercegovinu u oblasti humane reprodukcije i IVF-a. Bahçeci IVF centar se tako pridružio mreži od 110 "Ian Donald" centara diljem svijeta koji pružaju stručnu edukaciju u oblasti ultrazvučne dijagnostike i ultrasonografije.

Prof. dr. Asim Kurjak, osnivač i direktor "Ian Donald" škole kazao je kako Bahçeci edukativni centar Međunarodne škole ultrazvuka "Ian Donald" želi da doprinese poboljšanju obrazovnih standarda i da prenese znanje o najnovijim dostignućima savremene medicine.

"Bahçeci centar će od sada biti domaćin brojnim specijalizantima koji svakodnevno primjenjuju ultrazvuk u praksi, a kako bi svoje znanje iz oblasti ginekologije i akušerstva proširili u skladu sa najnovijim naučnim i praktičnim dostignućima u svijetu", pojasnio je prof. dr. Kurjak, ističući da je Bahçeci centar instutucija koja ispunjava sve standarde svjetskih klinika, posebno u pogledu stručnog kadra i njihovih naučnih dostignuća.



Na ceremoniji upriličenoj povodom otvorenja prisustvovali su eminentni stručnjaci u oblasti ginekologije i perinatologije, prof. dr. Frank A. Chervenak, direktor Univerzitetskog kliničkog centra Cornell u New Yorku, prof. dr. Erich Saling, bivši predsjednik Svjetske akademije perinatalne medicine, te doktori Bahçeci centra. Uvaženi stručnjaci će nakon ceremonije otvorenja učestvovati na Regionalnom kongresu o ultrazvuku u ginekologiji i perinatologiji "Ian Donald".

Iz Bahçeci centra poručuju kako je odabir ove klinike za edukativni centar "Ian Donald" škole potvrda uspješnog poslovanja i primjene najnovije tehnologije kojom ovaj centar osigurava i povećanje stope uspješnosti u procesu liječenja neplodnosti. Zato i ne čudi podatak da su doktori Grupacije Bahçeci u posljednjih 20 godina pomogli da na svijet dođe preko 22.000 zdravo rođenih beba, od toga blizu 500 u našoj zemlji.


Irfan Lazović, izvršni direktor Bahçeci centra istakao je da Grupacija, koja zapošljava 60 doktora i 40 embriologa, u osoblje ulaže sudjelujući u velikom broju istraživanja u oblasti genetike, doprinoseći na taj način i razvoju liječenja neplodnosti globalno.

"Otvorenje edukativnog centra 'Ian Donald' u sklopu naše klinike izuzetna je privilegija, bez obzira što su ovakvi programi sastavni dio politike našeg poslovanja i ulaganja u naučni razvoj”, kazao je Lazović.

"Danas već počinje i prva aktivnost koju organizujemo u saradnji sa partnerima iz 'Ian Donald' škole, Regionalni kongres o ultrazvuku u ginekologiji i perinatologiji, na kojem će posljednja istraživanja predstaviti i doktori iz Bahçeci centra", zaključio je Lazović.

NajDoktor.ba