Udruženje "Pomozi.Ba" organizuje akciju prikupljanja novčanih sredstava za pomoć Saši Manigodiću iz Sarajeva koji je teško obolio i potrebna mu je pomoć kako bi otišao u Berlin na terapiju zračenje protonskim akceleratorom, kao jedina moguća opcija za ozdravljenje. Troškovi liječenja su oko 25.000 eura.

Pomozi.ba i frizerski saloni iz Sarajeva pokrenuli su akciju kako bi pomogli Manigodiću u sakupljanju neophodnog novca.

"Akcija će se realizovati u frizerskim salonima koji podržavaju rad našeg Udruženja u srijedu 01.6.2016. i četvrtak 02.6.2016.godine", naveli su iz Pomozi.ba i naglasili da u akciji učestvuju: KO TE ŠIŠA (Hasana Brkića 2,Grbavica), HAIR STYLE BY ARMIN (TC „Robot Socijalno,3.sprat), AKADEMIJA BREZAR (Stupska 3.,naselje Tibra Pacifik), FRESH (Malta BB,Dolac Malta), MISTIC (Malta –ZANATSKI CENTAR, Iza UNION KOMERCA, MAHIR (Ferhadija 24), AR- STYLE (Džamijska 19., Hrasno), BRILLIANT HAIR (Grbavička 7b, Grbavica), Ken’s (Mehmeda Spahe br. 2), OGLEDALCE (Gazi-Husev begova bb), FOUR HAPPY (Envera Šehovića 17/19), MADAMME (Kranjčevićeva 43.)

U ovim frizerskim salonima bit će postavljene donacione kutije Udruženja iz kojih će kompletan prikupljeni iznos biti uplaćen na Sašin transakcijski račun, prenosi Faktor.ba."Bitno je reći da su i vlasnici frizerskih salona uključeni u akciju, tako što će neki donirati zarađeni iznos od tog dana, a neki dio zarade", pojasnili su iz udruženja i dostavili Sašino pismo:

"Zovem se Saša Manigodić. Imam 38 godina, rođen sam i živim u Sarajevu. Dijagnosticirana mi je zloćudna novotvorina žilnice ( korioideje ), tumor žilnice desnog oka (MM). Zbog pogrešnih liječenja i dijagnoza prethodnih doktora doveden sam u stanje da mi je život ugrožen. Hitno mi je potrebna terapija zračenje protonskim akceleratorom, kao jedina moguća opcija za ozdravljenje. Liječenje se može obaviti na Klinici Charite-Universitatsmedizin, Hindenburgdamm 30, 12 200 Berlin, sa kojima sam već stupio u kontakt preko šefa odjeljenja Prof.Dr. Antonia Joussen. Troškovi liječenja su oko 25. 000 eura. Predračun od Klinike ne mogu dobiti prije nego što mi zakažu termin", naveo je Saša Manigodić.

Saši možete pomoći i na način da direktno uplatite sredstva za pomoć na njegov transakcijski računu u Raiffeisen Bank : 1613000040105675, za uplate u BiH, ili na račune Udruženja”POMOZI.BA“

Intesa Sanpaolo Banka BIH

154-160-20044490-67 – za uplate u BiH.

Za uplate iz inostranstva:

Banks name: Intesa Sanpaolo Banka BIH

SWIFT CODE:UPBKBA22

IBAN: BA39 1541602004449067

Udruženje “Pomozi”, dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, 71000 Sarajevo

Sa obaveznom naznakom “Pomoć Za Sašu“

"Kao i uvijek molimo Vas da ovu informaciju podijelite. Narode pokažimo još jednom koliko smo jaki i humani. Pomozimo našem Saši", navode iz Udruženja.

NajDoktor.ba