Udruženje studenata Medicinskog fakulteta u Tuzli "Medicus" i ove godine je obradovalo bolesne tuzlanske mališane paketićima.

U okviru projekta "Rainbow Day" u saradnji sa Klinikom za dječje bolesti Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli, danas je realizirana podjela novogodišnjih paketića za sve mališane koji će Novu godinu dočekati u bolesničkim sobama. 

"Novogodišnji praznici su, zasigurno, najveća radost svih mališana. Cilj ovog projekta je da razveseli sve klince i klinceze, koji zbog bolesti, neće ove novogodišnje praznike provesti sa svojom porodicom",kazala je Kristina Mijatović, koordinatorica projekta. 

Rainbow Day je protekao u izuzetno dobroj i pozitivnoj atmosferi i izmamio osmijehe kod djece.

Pored podjele paketića studenti su izdvojili i vrijeme za druženje s mališanima te ukrašavanje samog enterijera Pedijatrijske klinike prigodnim novogodišnjim ukrasima.

"Zahvaljujem se svim studentima Medicinskog fakulteta u Tuzli na njihovom nesebičnom učešću u akciji prikupljanja novčanih sredstava, te JZU UKC Tuzla koja nam je omogućila da realizujemo i ovogodišnji Rainbow Day", poručila je Mijatović.

NajDoktor.ba