Siemensov 64 slojni MSCT SOMATOM Definition
 je najbrži MSCT s dva izvora zračenja, što mu pored kompletne radiološke CT dijagnostike omogućuje i snimanje krvnih žila srca: MSCT koronarografiju i određivanje stupnja ateroskleroze na koronarnim arterijama tzv. "calcium scoring", na temelju kojeg možemo odrediti 10-godišnji rizik nastanka i razvoja kardiovaskularnih bolesti, angine pektoris, srčanog infarkta itd. Naravno, osim kardioloških, na njemu se vrše i sve ostale klasične CT pretrage.
Poznato je kako su kardiovaskularne bolesti i dalje vodeći uzrok mortaliteta i morbiditeta u zapadnom svijetu, a više od 50% građana umire od kardiovaskularnih bolesti.

Ovaj, prvi na svijetu dvoizvorni CT uređaj, zbog svoje iznimne vremenske i prostorne rezolucije koja nadmašuje sve dosadašnje CT uređaje, omogućuje pouzdanu neinvanzivnu dijagnostiku bolesti koronarnih žila te njegovo uvođenje predstavlja ključni korak razvoju neinvazivne kardiološke dijagnostike.
Poliklinika svojim osiguranicima i tržišnim pacijentima nudi neinvazivnu pretragu MSCT koronarografiju, koja je za samog bolesnika puno ugodnija od klasične koronarografije, nema hospitalizacije, nema komplikacija niti rizika invazivne pretrage. Snimanje traje svega 6-10 sekundi, a doza zračenja je u prosjeku manja nego kod klasične koronarografije. Ono što je također važno jest činjenica da je MSCT koronarografija 30% jeftinija od klasične koronarografije.

Pored MSCT koronarografije, MSCT-om se može odrediti i taloženje kalcija u koronarnim arterijama "calcium scoring" – što se danas smatra neovisnim i najvažnijim čimbenikom rizika za koronarnu bolest, neovisno o tradicionalnim čimbenicima rizika. Budući da je određivanje "calcium scoringa" pretraga koja vrlo kratko traje, bez davanja kontrasta te uz minimalnu dozu zračenja, u skoroj budućnosti će najvjerojatnije postati screening.